Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 2 jul 2019

Netflix gaat Original films en series heel anders aanpakken

Netflix is de laatste tijd flink op dreef. Niet alleen worden liefhebbers van series op hun wenken bediend, ook het aantal originals blijft alsmaar toenemen en er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Toch blijkt nu dat dit laatste niet het geval is.

Netflix gaat minder uitgeven aan originele content

Er zit een grote streamingoorlog aan te komen en de deelnemende partijen doen er alvast alles aan om zoveel mogelijk klanten aan te kunnen gaan trekken. Zo wordt er onder andere flink geïnvesteerd in originele content, oftewel films en series die exclusief voor een bepaalde dienst gemaakt zijn en daarom ook alleen daar bekeken kunnen worden.

Ondanks dat ook de komende services Disney Plus en Apple TV Plus investeren in eigen producties loopt Netflix momenteel nog voorop als het gaat om originals. Al lijkt het er nu op dat ze hiermee toch wat gaan minderen.

Netflix Videoland aanbod Just watch

Er zijn namelijk enkele voormalig medewerkers die zeggen dat Netflix haar plan van aanpak wat zal gaan aanpassen. Het bedrijf zou voortaan alleen nog maar veel geld in een project te steken wanneer er verwacht wordt dat er daadwerkelijk veel naar gekeken zal worden.

Dit omdat niet iedere original titel een kijkcijferkanon bleek te zijn. Een recent voorbeeld was Triple Frontier, dat maar liefst 115 miljoen dollar kostte om te produceren. De film werd echter niet genoeg bekeken dat Netflix kon zeggen dat het project dit royale budget waard is geweest.

Natuurlijk betekent dit niet dat Netflix de ambitie heeft om definitief te stoppen met het investeren in originele content. Ze gaan alleen het budget wat bijstellen. Het is alleen niet te hopen dat de wat minder conventionele projecten hierdoor geen kans meer zullen krijgen bij de dienst.

Netflix ontkent

Website The Information heeft Netflix zelf om een reactie gevraagd en kreeg echter te horen dat de geruchten niet kloppen:

´´Er is geen sprake van een verandering in onze budgetten en er zullen daarbij ook geen drastische aanpassingen zijn in ons plan van aanpak´´.

Aldus een woordvoerder. Mocht jij jezelf echter liever bezighouden met wat er nu op Netflix te zien is dan kun je hier lezen welke titels onlangs zijn toegevoegd. Blijf ook vooral onze site in de gaten houden, want we delen regelmatig een Netflix tip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix gaat Original films en series heel anders aanpakken
Sluiten