Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 dec 2018

Netflix sluit jaar af met bijzondere interactieve verrassing

Alhoewel onze vorige Netflix aanrader eigenlijk de laatste van het jaar had moeten zijn, is er vandaag een film aan de streamingdienst toegevoegd waar we simpelweg niet omheen kunnen. Het gaat hier om Black Mirror: Bandersnatch, een film rondom de gelijknamige Netflix serie. Het bijzondere is dat dit niet zomaar een film is, maar een interactief spel.

Black Mirror: Bandersnatch

Het gaat dus om een soort film waarbij je zelf invloed hebt op de afloop. Netflix heeft het afgelopen jaar al wat geëxperimenteerd met enkele kinderseries waarin het de bedoeling was dat kijkers bepaalde keuzes maakten. Deze keuzes hadden invloed op het verloop van het verhaal.

Ditzelfde geldt voor deze nieuwe film. Er komen om deze zoveel tijd twee keuzes in beeld te staan, waaruit je als kijker kunt kiezen. Als je niks doet dan maakt Netflix zelf een keuze. Het idee hierachter is dat jij als kijker invloed hebt op wat er gebeurt.

De cast bevat namen als Will Poulter, Fionn Whitehead en Asim Chaudhry. David Slade was verantwoordelijk voor de regie. Je zult hem misschien wel kennen van de film Hard Candy. Tevens heeft hij enkele afleveringen van Breaking Bad en Hannibal op zijn naam staan.

Het verhaal van Black Mirror: Bandersnatch draait om een jonge game-developer die een spel maakt dat gebaseerd is op een fantasyboek. Al snel beginnen de echte en virtuele wereld in elkaar over te lopen, waardoor er veel verwarring ontstaat.

Black Mirror: Bandersnatch Netflix

Of jij hier als kijker een stokje voor kunt steken valt nog maar te bezien. De Black Mirror serie is namelijk erg duister, dus het is nog maar de vraag of een goed einde überhaupt wel mogelijk zal zijn…

De nieuwe Black Mirror film is vanaf nu te bekijken via Netflix. Mocht jij hem al uitgetest hebben dan horen we graag wat je ervan vond. Uiteraard zullen wij binnenkort ook onze bevindingen delen en je vertellen of het de moeite waard is. Lees hier meer over Netflix.

 

 

 

Reageer op artikel:
Netflix sluit jaar af met bijzondere interactieve verrassing
Sluiten