Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Verrassing: deze hack laat je zien wat je eerste Netflix binge was

Netflix is pas sinds vier jaar beschikbaar in Nederland. Bizar, gezien het voelt alsof we al tig jaar shows aan het binge-watchen zijn. Als het om consumptie gaat, klopt dat waarschijnlijk ook. Waar je vroeger een DVD-tje of videoband moest huren, open je nu een app en kijk je meteen verder. De drempel is nihil, het gemak groot. We kijken met zijn allen daardoor veel meer films, maar vooral veel meer series.

Zo vind je jouw eerste Netflix binge

Herinner jij je nog de eerste keer dat je iets op Netflix keek? Waarschijnlijk niet. Bingen is nu een internationaal begrip, maar ooit waren we het gewend om netjes een week te wachten op de volgende aflevering. Nu doen we dat enkel met shows als Game of Thrones. Toch zijn er zelfs in dat soort gevallen veel fans die gewoon wachten tot het complete seizoen beschikbaar is. Ondertussen is er immers genoeg ander mooi spul te streamen!

Netflix Videoland aanbod Just watch

Onlangs deelde de streamingdienst ter ere van Valentijnsdag welke Netflix-show onze eerste keer was. Oftewel, welke series men in Nederland het meest als eerste heeft gebinged. Die lijst kun je hier checken. Nu heeft Netflix echter ook bekend gemaakt hoe je kunt checken wat jouw eerste binge was. Jouw eerste verslaving blijft dus niet langer een mysterie. Zo kun je het checken:

  1. Ga in je browser naar Netflix
  2. Open rechtsboven je account-menuutje
  3. Kies voor Account
  4. Scroll naar beneden en klik op Viewing Activity
  5. Blijf naar beneden scrollen, tot het einde
  6. De onderste titel is je eerste Netflix-stream

Afhankelijk van hoe lang je al een abonnement hebt, kan het best even duren voor je beneden bent. Het is echter helemaal de moeite waard. Het is fascinerend om te zien welke series, films en documentaires je vier jaar geleden keek. Confronterend? Wellicht.

We sluiten af met wat interessante statistieken van de entertainmentgigant. Volgens Netflix kijkt 35 procent van alle gebruikers zijn eerste bingewatch later nog een keer, opnieuw dus. De eerste binges duren gemiddeld drie dagen, en het duurt gemiddeld twaalf dagen voor abonnees hun eerste binge hebben gevonden. Wat wordt jouw binge voor komende maand? Je checkt het in ons dossier. Ontdek ook deze zeven Netflix hacks die je nog niet kende.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verrassing: deze hack laat je zien wat je eerste Netflix binge was
Sluiten