Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 7 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt onze favoriete eerste binges en standjes voor Valentijnsdag

Bedrijven pakken Valentijnsdag gretig aan voor een effectief stukje marketing. Vooral Netflix is een ster in het verspreiden van ludieke grappen, lijstjes en aankondigingen. Dit jaar gaat de streamingdienst de nostalgische kant op met je eerste keer. Wat was jouw eerste keer? Nu denk je natuurlijk aan heel iets anders dan Netflix bedoelt. Laat dat nou precies de bedoeling zijn ?.

Netflix deelt eerste binges voor Valentijnsdag

Maar goed, je eerste keer dus. Netflix doelt daarmee op de eerste serie die jij hebt gebinged op de streamingdienst. Herinner jij je nog welke titel dat was? Na al die honderden, misschien zelfs duizenden uren weten wij het in ieder geval niet meer. Ooit kende niemand het woord bingewatchen. Toen wachtte je een week op de volgende aflevering van je favoriete serie. Netflix begon met het in een keer online zetten van een geheel seizoen. Toen een bizarre strategie, nu doodnormaal.

Netflix binges standjes series

Je hebt geen dvd-box meer nodig om een lange avond aflevering na aflevering te kijken. Maar welke series kijken de gemiddelde Netflix-gebruikers dan als eerste? De dienst heeft daar natuurlijk een schat aan data over. Ter ere van Valentijnsdag is Netflix daar ingedoken. Het resultaat is een lijst met de series die het meest als eerste worden gebinged, in Nederland:

  1. Breaking Bad
  2. Orange is the New Black
  3. Prison Break
  4. Narcos
  5. House of Cards
  6. Pretty Little Liars
  7. Homeland
  8. Suits
  9. Gossip Girl
  10. The Walking Dead

De bekende namen dus. De enige serie in dit lijstje die niet meer op Netflix staat, is The Walking Dead. Verder kun je al deze titels meteen aanslingeren. Maar hoe definieert de streamingdienst een binge? Volgens Netflix is een serie gebinged wanneer er minstens een seizoen binnen zeven dagen bekeken is. Dat is afhankelijk van de serie een flinke berg aan content!

Standjes

Om het af te maken heeft de entertainmentgigant het toch alsnog over de eerste keer waar je stiekem aan dacht. Netflix heeft tien standjes aanbevolen waarin je een serie kunt bingen. Op nummer een staat natuurlijk de klassieker, ‘lepeltje lepeltje’. Lekker dicht tegen elkaar aankruipen, terwijl je een spannende serie kijkt.

Netflix binges standjes series

Netflix is weer eens in de data gedoken en achterhaalde welke serie in Nederland het vaakst voorkomt als de eerste binge. Een serie is gebingd als er minstens één seizoen van een show binnen zeven dagen gekeken is. Liefst negentig procent van de gebruikers van Netflix heeft ooit wel eens binnen zeven dagen minimaal één seizoen van een serie gekeken. Wat was jouw eerste binge?

 

Netflix: seksuologe en streamingdienst in een! Ben je benieuwd welke toffe films en series naar de dienst komen? Check dan ons dossier. Of check snel ons overzicht met de tofste Valentijns-cadeautjes die je in je lokale winkels kunt halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix deelt onze favoriete eerste binges en standjes voor Valentijnsdag
Sluiten