Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 mrt 2019

De Netflix-hit Bird Box komt terug! (maar niet zoals je denkt)

Wat series betreft scoort Netflix hit na hit. Op filmgebied verliep het de afgelopen jaren qua Netflix Originals iets stroever. Bird Box keerde vorig jaar het tij.

Netflix scoort met Bird Box

De spannende thriller brak meerdere records. Het internet ging massaal met Bird Box aan de haal, inclusief de gebruikelijke barrage aan memes en problematische challenges. Geblinddoekt alledaagse taken uitvoeren, dat soort werk, tot het al snel mis ging.

Vervolgens bleek ook nog eens dat de streamingdienst beelden van een echte treinramp had gebruikt voor de film. Onlangs zijn die beelden verwisseld. We hebben het immers over een streamingdienst, niet over een fysiek schijfje. Scènes kunnen in theorie met weinig moeite worden aangepast.

Maar goed, terug naar Bird Box. Het verhaal van Malorie (Sandra Bullock) en haar twee kinderen gaat namelijk weer verder! Josh Malerman, de schrijver van het originele boek uit 2014, heeft bevestigd dat hij bezig is met een opvolger van Bird Box.

Malorie

Het tweede boek heet Malorie, en komt begin oktober uit. Nog dit jaar dus. Bird Box gaat over Malorie, een moeder die haar twee kinderen moet beschermen in een wereld waar je niet zonder blinddoek naar buiten kunt. De wereld wordt namelijk overspoeld met mysterieuze wezens. Één blik op ze is genoeg om helemaal door te draaien.

Verwacht echter geen nieuw verhaal over de kinderen van Malorie. Zoals de titel van het tweede boek al doet vermoeden, gaat het verhaal volledig over Malorie zelf.

“Hoe zeer ik mij ook bekommer om Boy en Girl, is dit niet hun verhaal,” aldus Malerman. “De wereld van Bird Box is het verhaal van Malorie, en ik wilde meer over haar weten. Ik wilde haar nog beter leren kennen.”

Aan het einde van het eerste boek en dus ook de film verschanste de kleine familie zich in een voormalige school voor slechtzienden. Maar ja, ook als lezer en kijker weet je dat die situatie niet in stand kan blijven.

Film?

En de wezens? Die komen ook terug: “Ik zal dit zeggen: we gaan zowel Malorie als de wezens beter leren kennen,” aldus Malerman.

Het is helaas nog niet duidelijk of het tweede boek ook verfilmd gaat worden. Na het succes van de eerste film is de kans echter zeer, zeer groot dat Netflix ook groen licht gaat geven voor een verfilming van Malorie. Hopelijk nog dit jaar!

📺Check dit ook: Netflix barst los met trailer voor Stranger Things seizoen 3

Esquire

Reageer op artikel:
De Netflix-hit Bird Box komt terug! (maar niet zoals je denkt)
Sluiten