Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 30 dec 2018

Speel nu zelf één van de Black Mirror: Bandersnatch games

Een paar dagen geleden verscheen er op Netflix tot de grote vreugde van behoorlijk wat gebruikers een interactieve Black Mirror film. De film gaat onder de naam Black Mirror: Bandersnatch en volgt het verhaal van een jonge programmeur, die de duistere fantasy roman Bandersnatch probeert om te toveren tot computerspel. Gaandeweg begint hij echter zijn grip op de realiteit te verliezen met alle gevolgen van dien. In de film hebben we ook te maken met de programmeur Colin Ritman, die uiteraard ook aan een spel werkt. Mocht je je ook willen wanen in de wereld van Black Mirror, kun je nu Colin’s spel Nohzdyve als echte fan ook zelf spelen.

Netflix Nohzdyve game

Colin is de film een soort game-programmeur legende met al verschillende hits op zijn naam. Zijn spel Nohzdyve zien we aan het begin van Bandersnatch voorbij komen en kun je zien als een soort Jetpack Joyride, maar dan van boven naar onder. Zoals de titel al aangeeft maak je een nosedive, oftewel duikvlucht, naar beneden terwijl je oogballen moet zien te verzamelen en obstakels en vijanden moet ontwijken. In tegenstelling tot Jetpack Joyride heb je echter niet te maken met strakke graphics, aangezien de film zich afspeelt in de jaren tachtig en toen hadden we te maken met heerlijke retro pixel graphics.

Netflix Nohzdyve

Spelen op een ZX Spectrum

Het spel Nohzdyve is gemaakt om te spelen op een ZX Spectrum. It was een pc, die in de jaren tachtig in Engeland ten tonele verscheen . En als je het spel wilt spelen, zul je aan een ZX Spectrum moeten zien te komen. Gelukkig hoeft het geen echte Spectrum te zijn, maar kun je ook gewoon aan de slag met een emulator zoals bijvoorbeeld Fuse, Speccy en Quaop. En op deze manier kun je het spel ervaren, zoals het bedoeld is.

Als je het wilt wagen, kun je naar de site van Tuckersoft  gaan en het beleven. Tuckersoft is in de film Bandersnatch het gamebedrijf dat onder andere NohzDyve en Bandersnatch uitbrengt. Op de site zie je meteen ook een overzicht van hun andere titels.

Naast Black Mirror: Bandersnatch verscheen onlangs ook de thrillerserie You op Netflix. En nadat je klaar bent met alle paden in Bandersnatch uitvogelen, is You zeker aan te raden als je volgende binge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Speel nu zelf één van de Black Mirror: Bandersnatch games
Sluiten