Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 mrt 2019

Fan van The Walking Dead? Check dan deze nieuwe Netflix-serie

Vind je The Walking Dead nog net wat te lievig en vrolijk? Dan ben je binnenkort aan het goede adres bij Netflix, dankzij Black Summer. Dat is een gloednieuwe serie die op een intense manier het zombie-apocalyps genre overhoop gooit.

Z-Nation spin-off Black Summer

Het gaat om een spin-off van Z Nation, de gewelddadige zombie-serie van Syfy, geproduceerd door de makers van de Sharknado films. Lekker hersenloos geweld dus, met een absurd randje. Die show werd na vijf seizoenen gecanceld.

Een gedeelte van dat team keert terug voor Black Summer. Op 11 april komt het eerste seizoen naar Netflix, met in totaal acht afleveringen die je in een keer kunt bingen.

De toon is gezet

Nu is er ook een eerste trailer beschikbaar. Door de ogen van een wanhopige moeder die haar dochtertje wilt redden zien we de chaos van de zombie-apocalyps. Helicopters in de lucht, geweld links en rechts.

Alleen al het camerawerk zet duidelijk de toon: je krijgt een hoop chaotisch spektakelwerk voor je kiezen, vol spectaculair in beeld gebrachte actie. Voeg daar een portie rake jump-scares aan toe en je hebt een compleet ander totaalpakketje dan wat The Walking Dead al die jaren is geweest.

11 april op Netflix

Black Summer speelt zich af in de begindagen van een zombie-apocalyps. Jaime King speelt Rose, een moeder die bruut gescheiden is van haar dochter. Ze gaat op een gevaarlijke reis om haar te vinden, samen met een groepje vluchtelingen. Allemaal zijn ze iets kwijt, maar ze zullen brute keuzes moeten om de zombies – en elkaar – te overleven.

Op naar 11 april! Die maand komt trouwens ook de tweede interactieve Netflix Original voor volwassenen uit, waarin je de wildernis moet overleven vanuit je luie stoel. Check hier waar we het over hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fan van The Walking Dead? Check dan deze nieuwe Netflix-serie
Sluiten