Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 4 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix’s Bright krijgt een vervolg (en dat is een goede zaak)

Netflix is niet bang en geeft Bright, haar eerste grote blockbuster een vervolg. En dat terwijl de Netflix Original als één van de slechtste films van 2017 wordt bestempeld. Gedurfd of logisch?

Ondanks dat Bright een gemiddelde score van 32 procent op Rotten Tomatoes krijgt, past de film perfect in de strategie van Netflix. De première was net voor kerst, families zitten voor de buis en zijn op zoek naar een vermakelijk film waarvoor ze niet de deur uit hoeven. Met een stuk chocola op de bank bekijk je actie en fantasie met een top acteur zoals Will Smith op je beeldscherm. Kortom: Het was de juiste film, voor het juiste moment. Ook wel een algoritmische Blockbuster genoemd.

Bright Netflix

Ondanks alle kritiek, toch een vervolg voor Netflix’s Bright

Dat Bright een vervolg krijgt is bevestigd. Schrijver Max Landis zal echter niet worden ingeschakeld om de nieuwe film te schrijven. Regisseur David Ayer wordt er nu als schrijver en regisseur bijgehaald. Ervaring die hij bij Fury, End of Watch en Training Day heeft opgedaan. Hoofdrolspelers Will Smith en Joel Edgerton keren ook terug in het vervolg.

Het eerste deel speelt zich in een surrealistische wereld af, oftewel een fantasiewereld. In deze wereld lezen mensen naast Orcs, die als tweederangsburgers worden gezien. In de film komen dan ook maatschappelijke thema’s aan bod, met in het bijzonder racisme. De film stuurt je alle kanten op en is het juist goed dat er een vervolg komt. Hierdoor krijgt Netflix de kans om meer duiding aan het verhaal te geven. Ondanks de kritiek, mag het eerste deel wel een succes worden genoemd. Bright werd in de eerste 3 dagen al 11 miljoen keer bekeken.

Wat wij van de film vinden

Wij vonden Bright overigens niet de slechtste film van 2017 en noemen ‘m eerder apart. Zie het als een leuke Blockbuster voor tussendoor en is er voor Netflix nog genoeg ruimte voor verbetering. Dit kan er allemaal maar voor zorgen dat het vervolg helemaal super wordt. Op Netflix is er natuurlijk nog veel meer te vinden dus check hier welke films (en series) komende maand naar Netflix komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix’s Bright krijgt een vervolg (en dat is een goede zaak)
Sluiten