Netflix maakt na 1 seizoen al een einde aan Daybreak

Een van de meest eigenzinnige originals die Netflix de laatste tijd aan het aanbod heeft toegevoegd was het op comics gebaseerde Daybreak. Het ging hier om een post-apocalyptische serie die drama en komedie op een opvallende wijze met elkaar wist te combineren.

Het is nu echter bekend geworden dat de serie geen tweede seizoen krijgt. Dit werd bekendgemaakt door maker en producer Aron Eli Coleite, die via Twitter een verklaring online zette.

Netflix zet punt achter cult-hit Daybreak

De cast en crew zijn erg teleurgesteld over het stopzetten van de serie, zo blijkt uit de tweet:

”Niemand is zo bedroefd als wij zijn om het feit dat we niks meer van deze achtbaanrit met jullie kunnen delen. Wel zijn we dankbaar dat we zover hebben kunnen komen”.

Aldus Coleite in het bericht dat op Twitter verscheen.

Ondanks dat Daybreak destijds al snel een soort culthit werd had de serie natuurlijk enorm veel concurrentie, gezien Netflix tegenwoordig maandelijks een nieuwe original serie online knalt. Het annuleren van de serie heeft dus waarschijnlijk te maken met het feit dat de totale kijkcijfers – ondanks de fanbase – net wat te laag waren.

De personages in Daybreak bestonden voor het overgrote deel uit tieners. Hoofdrollen waren er voor Colin Ford, Austin Crute, Sophie Simnett, Alyvia Alyn Lind, Gregory Kasyan en Cody Kearsley.

The OA

Het is niet voor het eerst dat een geliefde Netflix serie ineens gecanceld wordt. Zo werd in augustus dit jaar besloten om de stekker uit The OA te halen, zonder dat de serie op een fatsoenlijke manier afgerond kon worden. Fans probeerden Netflix nog via Twitter over te halen om hun besluit te herzien, maar dat haalde (zover wij weten) niets uit.

Naast Daybreak en The OA zijn er nog een hoop andere series die nooit een fatsoenlijk einde hebben gekregen. In dit artikel hebben we vijf voorbeelden daarvan op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Netflix maakt na 1 seizoen al een einde aan Daybreak
Sluiten