Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt ook Luke Cage (Maar er is hoop!)

Vorige week maakte Netflix bekend dat er geen nieuw seizoen meer komt voor Iron Fist. Sinds Disney officieel aan een eigen streamingdienst werkt, is de toekomst van de samenwerking tussen Netflix en Marvel onzeker. Nu is ook bekend dat Luke Cage ermee stopt, al is er nog hoop!

Netflix cancelt Luke Cage

Beide series krijgen dus geen derde seizoen. Waar Iron Fist beduidend zwakker was dan de andere Originals, kun je dat niet van Luke Cage zeggen. De geliefde serie krijgt echter desalniettemin geen vervolg. Hetzelfde geldt overigens ook voor Orange is the New Black, na het nieuwe seizoen.

Toch hebben fans hoop dat Luke Cage en Iron Fist alsnog indirect een vervolg gaan krijgen. Dat komt vooral door een Instagram-post van Finn Jones, de acteur die Danny Rand speelt. Dat is de jongeman die je ook kent als de Iron Fist.

Gaan de twee helden team-uppen in de vorm van Heroes for Hire? Dat is hoe we de twee superhelden meestal in actie zien in de comics. Het bronmateriaal dus. Op de geposte afbeelding zien we Cage en Rand, vuist tegen vuist.

Een simpele steunbetuiging, omdat ze in hetzelfde bootje zitten? In de comics kennen we het duo als Power Man and Iron Fist, zoals de reeks heette waarin ze samenwerkten. Iets later richtten de twee Heroes for Hire, Inc. op. Leuk detail: dat doen ze in de comics samen met Jeryn Hogarth.

Netflix Luke Cage Iron Fist Marvel

Die kennen we ook uit de Netflix-series, waarin het een vrouw is in plaats van een man. Al sinds het nieuws naar buiten kwam dat Luke Cage een serie kreeg, smeken fans al om een Heroes for Hire miniserie.

In het tweede seizoen van Luke Cage zag je ze even samen werken, en dat smaakte naar meer. Gezien de laatste twee seizoenen van beide series goed scoorden, zou het samenvoegen tot één serie een uitstekende oplossing zijn voor Netflix.

Dan kunnen de schijnwerpers ook wat meer op Colleen Wing en Misty Knight’s komen te staan, wat weer deuren opent voor een eventuele Daughters of the Dragon-serie. Hoe dan ook hebben we niet veel meer dan een Instagram-post om op af te gaan, en is de toekomst van de Marvel-series op Netflix onzeker.

De streamingdienst zegt er mee door te gaan, maar de naderende streamingdienst van Disney zorgt ervoor dat je nergens vanuit kunt gaan. Wordt vervolgd!

?Wauw, check dit ook:

Netflix Luke Cage Iron Fist Marvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix cancelt ook Luke Cage (Maar er is hoop!)
Sluiten