Netflix strikt La Casa de Papel bedenker voor nog meer series

Als je Netflix hebt, moet je zeker de Spaanse serie La Casa de Papel zijn tegengekomen. Als dat niet zo is, ben je één van de weinigen. Toen de serie bij de streamingdienst verscheen werd het namelijk binnen no-time een grote hit. Uiteraard heeft Netflix nu de smaak te pakken en kunnen we inmiddels een derde seizoen verwachten. Dat is echter niet alles. Alex Pina, het brein achter La Casa de Papel, gaat nu ook nog eens exclusief voor Netflix series maken. Score.

De Casa de Papel al eerder op tv

Het is niet verrassend dat beide partijen voor een exclusieve deal zijn gegaan. Zowel Netflix als Pina zijn er namelijk beter van geworden dat de thrillerserie bij de streamingdienst verscheen. Eerder was La Casa de Papel wel te zien op de Spaanse televisie, maar slechts bij een kleine zender. Pina geeft aan dat werken voor Netflix een droom is. Hierdoor kan hij namelijk eindelijk de hele wereld bereiken met zijn spannende verhalen. En dankzij Netflix (en behoorlijk wat vertalers) maakt het ook helemaal niet uit welke taal er in de serie gesproken wordt.

La Casa de Papel

Exclusieve Netflix samenwerking

Netflix krijgt inmiddels steeds meer concurrentie van nieuwe streamingdiensten en ze proberen dan ook op een hoog tempo met zoveel mogelijk eigen nieuwe content te komen. De stap om exclusief met bepaalde schrijvers/producers te werken is dan ook logisch. Eerder werd bijvoorbeeld ook al Shonda Rhimes “gestrikt” van onder andere Grey’s Anatomy, Scandal en How to Get Away With Murder. Ook Shawn Levy (Stranger Things) en Jenji Kohan (Orange is the New Black) gingen al eerder voor een exclusieve Netflix samenwerking.

Op het moment is Pina bezig met Sky Rojo, maar of deze al onder de Netflix deal valt is onbekend. Wat daarna komt uiteraard wel en we zijn benieuwd naar wat de man nog meer voor ons in petto heeft. Tot het zover is hoef je echter niet Pinolaloos te blijven wachten. Je kunt ook in de tussentijd wat ouder werk bekijken, zoals El Barco (2011) en Los Hombres de Paco (2011). En uiteraard zijn er deze maand ook weer nieuwe Netflix Originals verschenen om te binge watchen.

Netflix-Nederland

Reageer op artikel:
Netflix strikt La Casa de Papel bedenker voor nog meer series
Sluiten