Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 sep 2018

Dhaka: Netflix haalt Chris Hemsworth binnen voor ambitieus filmproject

Netflix scoort met zijn originele series, maar zijn blockbusters weten zelden te bekoren. Vaak gaat het om goedkoop opgekochte afdankertjes van Hollywood. De kleinere indieprojecten zijn regelmatig sterk, maar weten niet een groot publiek te bekoren. Waar blijft de klapper?

Netflix strikt Chris Hemsworth

Bright zou je een klapper kunnen noemen, maar werd door critici neergesabeld. De streamingdienst doet een tweede poging met Dhaka. Voor die Netflix Original schakelt het bedrijf megaster Chris Hemsworth in.

Sinds kort heeft de streamingdienst een aantal Hollywood-veteranen in zijn gelederen, die hun netwerk inzetten om sterren binnen te slepen. Ook Mark Wahlberg, Jennifer Aniston, Robert de Niro en Ryan Reynolds verschijnen in een originele Netflix-film.

Chris Hemsworth Dhaka Netflix Original
Chris Hemsworth

Dan hebben we het dus niet over opgekochte bioscoopfilms, maar originele projecten. Maar goed, terug naar Dhaka, waar gaat die film eigenlijk over? Het drama speelt zich af in India.

Chris Hemsworth gaat voor de film samenwerken met oude bekenden: Joe en Anthony Russo. Zij waren onder andere ook verantwoordelijk voor Avengers: Infinity War en Captain America: The Winter Soldier.

Zij produceren Dhaka. Sam Hargrave gaat de Netflix Original produceren. Hem kun je kennen van het vermakelijke Atomic Blonde. Grappig genoeg was Hargrave de stuntman voor Captain America in verschillende Marvel-films.

Chris Hemsworth Dhaka Netflix Original

Dhaka gaat over een ontvoerde jongen uit India. Een door Hemsworth gespeeld personage moet de jongen gaan redden, maar tijdens de achtbaanrit komt hij in steeds benauwdere situaties terecht. Verwacht dus echt een spektakelstuk.

En dat is helaas vrijwel alles wat we over dit ambitieuze project weten. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld nog niet bekend gemaakt wanneer de film uit gaat komen. Laten we hopen op een sterke blockbuster, maar gezien het filmverleden van de streamingdienst houden we voorlopig nog een slag om de arm.

Reageer op artikel:
Dhaka: Netflix haalt Chris Hemsworth binnen voor ambitieus filmproject
Sluiten