Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 4 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix krijgt er een concurrent bij: HBO Max onderweg naar Europa!

HBO Max weet steeds meer voet te zetten in Amerika, maar is in Europa op dit moment nog niet actief. Iets waar het bedrijf, gezien de concurrentie van Amazon en Netflix, zelf overduidelijk verandering in wilt brengen. Het is tijd voor een uitbreiding!

Andy Forssell, de grote man van HBO Max Global, heeft tijdens een Web Summit laten weten dat de uitbreiding officieel een feit is.

Netflix krijgt meer concurrentie dankzij HBO Max

In mei dit jaar zag HBO Max het daglicht in de Verenigde Staten en wist best wel wat succes te boeken. Dat heeft uiteraard te maken met de populariteit van zender HBO en het aanbod waar de dienst over beschikt. Zo zijn series als Friends, South Park, The Fresh Prince of Bel-Air, Game of Throne en Watchmen te zien. Erg interessant is ook het feit dat er ook een aantal exclusieve specials te zien zijn op de dienst. Zo is er onlangs een speciale Fresh Prince of Bel-Air reünie op het platform verschenen en staat er ook een Friends reünie op de planning. Wat betreft het aanbod zit het dus wel goed en daarom beslist HBO Max de concurrentie met Netflix ook in andere werelddelen aan te gaan.

Tijdens de Web Summit kondigde Andy Forssell niet alleen de komst van Netflix-concurrent HBO Max naar Europa aan , maar liet hij ook weten dat de dienst naar Latijns-Amerika komt. Zo zei hij:

In Europa betekent het dat de huidige consumentendiensten een upgrade krijgen en voortaan onder de naam HBO Max door het leven gaan. Dat zou in principe betekenen dat er voor gebruikers in Europa straks twee keer zoveel content te bewonderen is. Het is de bedoeling dat de uitbreiding in de tweede helft van 2021 plaatsvindt, wat een vrij ruim begrip is. Maar volgens Casey Bloys, Chief Content Officieel (CCO) bij HBO Max, is het een kwestie van hoe snel de plannen gerealiseerd kunnen worden.

Netflix krijgt in 2021 dus nog meer tegengas dan het bedrijf de afgelopen twee jaar heeft gekregen. Iets dat hopelijk voordelig zal werken voor ons als consumenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix krijgt er een concurrent bij: HBO Max onderweg naar Europa!
Sluiten