Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 6 apr 2020

Netflix, Disney en Amazon krijgen nieuwe concurrent: maak kennis met Quibi

Op het gebied van streamingdiensten is de markt steeds voller aan het raken. Waar Netflix jarenlang vrij spel heeft gehad, krijgt het onder andere concurrentie van Disney+ en Amazon Prime Video. Maar er is altijd ruimte voor meer. Maak kennis met Quibi.

Quibi is een gloednieuwe streamingdienst die beschikbaar wordt voor een minimale prijs van $4,99 per maand. Inderdaad, dollars. De dienst is tot nu toe alleen te gebruiken in de Verenigde Staten en Canada, maar staat zeker open voor uitbreiding. Maar wat is dit precies voor een dienst? Wat heeft het te bieden en kan het concurrentie worden voor Netflix, Amazon en Disney?

Quibi: concurrentie voor Netflix, Amazon en Disney?

Quibi is een gloednieuwe streamingdienst die het net even anders aanpakt dan andere diensten. Is het hiermee een concurrent voor Netflix, Amazon en Disney te noemen? Dat ligt er een beetje aan wat je zoekt.

Quibi is vooral gericht op mobiel gebruik. De dienst toont video’s wat dat betreft niet alleen in een landscape-modus of verticale-modus. De app maakt gebruik van een zogeheten turnstyle functie. Dit zorgt ervoor dat je content van Quibi, in tegenstelling tot de content op Netflix, zowel horizontaal als verticaal kan bekijken. Iets anders dan de diensten die we op dit moment al kennen. Maar ook op het gebied van content is de boel iets anders.

De nieuwe streamingdienst biedt namelijk content aan die niet langer duurt dan 10 minuten. Ieder stukje content duurt tussen de 5 en 10 minuten, waardoor het makkelijk snelle content te noemen is. Geen lange introducties, geen dode moment, maar het hele verhaal in minder dan 10 minuten verteld. Uiteraard wel nog steeds met het oog op kwaliteit. Dat zien we tegenwoordig ook steeds vaker terug op YouTube, maar Quibi gaat nog net een stapje verder.

Quibi Netflix Amazon Disney
Het platform (Afbeelding: Quibi)

Denk aan de kwaliteit van content op Netflix, maar dan een flink stuk korter.

Waar, wanneer en voor hoeveel?

Er zijn op moment waarschijnlijk een aantal vragen die jij jezelf stelt. Wanneer kan ik ermee aan de slag, waar is het te gebruiken en te kijken, en hoeveel gaat het met eventueel kosten.

Quibi is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Er is wel de wens om uit te breiden naar meer delen van de wereld, maar dat zal van het succes afhangen of dat ook echt gebeurt. Uiteraard is het wel mogelijk om met een VPN te kijken.

Doe je dat, dan kost de dienst je minimaal $4,99 per maand. Dat is een klein bedrag waarbij je als gebruiker zo nu en dan wel advertenties krijgt. Heb je daar geen behoefte aan, dan is het mogelijk om deze uit te zetten. Vervolgens betaal je wel $7,99 per maand. Net als de meeste streamingdiensten kent Quibi overigens wel een proefperiode waar je gebruik van kan maken. Meld jij je voor het einde van april aan, dan is deze proefperiode maar liefst 90 dagen lang. Het proberen waard dus.

Het is alleen maar mogelijk om Quibi te bekijken op een smartphone. Dat kan zowel op Android als op iOS.

Quibi Netflix Amazon Disney streamingdiensten
De content (Afbeelding: Quibi)

Netflix, Amazon en Disney: toch anders dan Quibi

Ondanks het feit dat er weer een nieuwe speler zich in de strijd mengt, is Quibi niet direct een gevaarlijke concurrent te noemen. Mensen die deze dienst aanschaffen, zijn simpelweg echt opzoek naar iets anders. Dit in tegenstelling tot Amazon, Netflix en Disney+, die allemaal een zelfde soort dienst aanbieden.

Benieuwd wat deze diensten precies te bieden hebben? Dan is dat hier te vinden voor Amazon Prime Video, check je hier de info voor Netflix en kijk je hier voor Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix, Disney en Amazon krijgen nieuwe concurrent: maak kennis met Quibi
Sluiten