Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 18 jun 2019

WarnerMedia koopt studio J.J. Abrams voor Netflix-concurrent

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Netflix er binnenkort een hoop concurrentie bij gaat krijgen. Naast de komende streamingdiensten van Apple en Disney komt ook WarnerMedia met een eigen platform. Deze laatste heeft onlangs een flinke investering gedaan waarmee ze een serieuze concurrent kunnen worden.

WarnerMedia sluit deal met regisseur J.J. Abrams

Het lijkt tegenwoordig alsof letterlijk ieder bedrijf een eigen streamingdienst gaat beginnen. Amazon heeft al enkele jaren haar eigen platform en nu gaan ook Disney en Apple met een eigen dienst komen.

Ook WarnerMedia, het bedrijf achter onder andere Warner Bros., is bezig om een Netflix concurrent op te zetten. Ondanks dat we er in eerste instantie niet zoveel van verwachtte werden we onlangs verrast. WarnerMedia liet namelijk weten dat abonnees ook toegang zullen krijgen tot de content van CineMax en HBO. Met name die laatste zal voor veel mensen interessant zijn. Dit is echter niet het enige wapen dat ze gaan inzetten.

WarnerBros. Netflix

Het bedrijf heeft namelijk een deal van maar liefst 500 miljoen dollar gesloten met Bad Robot, het productiebedrijf van J.J. Abrams. Hem kennen we natuurlijk van de Cloverfield reeks en enkele Star Wars films, waaronder het komende The Rise of Skywalker.

Dit betekent dat abonnees van de WarnerMedia streamingdienst straks niet alleen toegang krijgen tot HBO series en de feature films van Warner Bros. (waaronder Lord of The Rings en vele DC superheldenfilms), maar ook de titels die door J.J. Abrams geproduceerd zijn. Hierbij moet je denken aan series als Alias, Lost en Fringe.

Glee en American Horror Story

Dit betekent echter niet dat Netflix braaf gaat zitten afwachten hoe het zal gaan lopen. Het bedrijf heeft zelf onlangs namelijk een deal van 300 miljoen dollar gesloten met Ryan Murphy, de maker van Glee en American Horror Story.  Tevens hebben ze Shonda Rhimes 150 miljoen betaald voor de rechten van onder andere Scandal en Grey’s Anatomy.

Of deze strijd tussen de streamingdiensten de consument ten goede komt is nog maar de vraag. In dit opiniestuk wordt uitgelegd waarom het eerder in ons nadeel zal werken.

Reageer op artikel:
WarnerMedia koopt studio J.J. Abrams voor Netflix-concurrent
Sluiten