Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 okt 2019

Netflix experimenteert met afspeel-snelheden op Android

Gezien het alsmaar toenemende aanbod aan films en series op Netflix en andere platformen zouden wij bijna geneigd zijn om te zoeken naar een manier waarmee we meer content in minder tijd zouden kunnen kijken.

Al blijkt zo’n oplossing ook daadwerkelijk onderweg te zijn. Waar je bij vele videospelers al de mogelijkheid hebt om de afspeelsnelheid te beïnvloeden horen we net dat Netflix er ook mee aan het experimenteren is, maar dan alleen op de Android app.

Is Netflix binnenkort sneller (of langzamer) af te spelen?

Het nieuws over de afspeelsnelheid functie kwam naar voren door middel van enkele tweets afkomstig van gebruikers die deze nieuwe mogelijkheid opgemerkt hadden.

Mensen die over deze knop beschikken blijken de snelheid van een Netflix film of serie te kunnen vertragen met 0.5x of 0.75x en versnellen met 1.25x of 1.5. Het vertragen kan handig zijn om een bepaalde scene in slow-motion af te kunnen spelen, of als je bijvoorbeeld een bepaalde taal wilt leren en even wat extra tijd nodig hebt.

De versnel-functie kan weer van pas komen als je jezelf door een trage documentaire wilt trekken of een bepaalde film wilt zien en daarvoor eerst de voorgangers even snel wilt checken. Denk bijvoorbeeld maar aan een titel als Avengers: Endgame, waarvoor je misschien geen zin hebt om eerst de 21 voorgangers nog eens volledig te bekijken. Met de versnel functie zou je echter instaat zijn om in een paar uur alleen de meeste belangrijke films op een ietwat hoger tempo te kunnen doorlopen.

De meldingen over de nieuwe Netflix functie gingen enkel over Android apparaten, maar het zou zomaar kunnen dat deze binnenkort ook op iOS, web of andere platformen opduikt.

Nieuwe content

Naast een nieuwe functie blijft Netflix natuurlijk ook investeren in nieuwe content. Zo zijn er ook deze week weer een aantal interessante nieuwe films en series verschenen. Gezien de aankomende concurrentie van onder andere Disney + vermoeden wij dat er voorlopig alleen maar meer gaat bijkomen.

Reageer op artikel:
Netflix experimenteert met afspeel-snelheden op Android
Sluiten