Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 mei 2019

Einde deal Netflix en The CW: dit betekent het voor o.a. Riverdale

Als je ons Netflix overzicht af en toe checkt dan zie je dat er regelmatig leuke nieuwe dingen aangekondigd worden, waaronder veel films en series die door de streamingdienst zelf geproduceerd zijn. Als echter het gaat om content van derde partijen dan gaat er helaas ook weleens wat weg, simpelweg omdat de rechten verlopen zijn. Daarnaast gaat er binnenkort ook een deal met een grote partij aflopen…

Netflix verliest deal met The CW

Veel populaire Netflix series zoals bijvoorbeeld Riverdale, The Flash, Supernatural, Arrow zijn afkomstig van de Amerikaanse zender The CW. Netflix had jarenlang een partnerschap met eigenaren Warner Bros. en CBS, waardoor ze ook enkele series mochten uitzenden. Dit blijkt echter nu te gaan stoppen. Niet perse vanwege een knallende ruzie, maar meer omdat de deal niet verlengt zal worden.

The CW Netflix

Gelukkig zal dit waarschijnlijk geen invloed hebben op de huidige series. Naast dat deze gewoon beschikbaar blijven lijkt het erop dat ook eventuele nieuwe seizoenen alsnog op de dienst zullen verschijnen. Het is alleen zo dat er geen toekomstige content van The CW naar Netflix zal komen.

Toch is het nog steeds niet uitgesloten dat toekomstige series zoals bijvoorbeeld Nancy Drew en Riverdale spin-off Katy Keene alsnog naar de streamingdienst zullen komen. Netflix zal hiervoor alleen een nieuwe, losstaande deal moeten sluiten. Er is dus nog van alles mogelijk!

Batwoman niet naar Netflix?

Een van de series die vermoedelijk niet meer naar Netflix al komen is The Batwoman. Hierin zien we een vrouwelijke variant van de bekende superheld, gespeeld door Ruby Rose. Deze serie zal vermoedelijk alleen op DC Universe (de eigen streamingdienst van DC) verschijnen. Wel hebben we een trailer.

Hoe het met series als Titans zit is nog niet bekend. Deze serie is namelijk eigendom van Warner Bros, maar uiteindelijk verscheen het eerste seizoen ook op Netflix. Het is echter nog maar de vraag of dat met het komende tweede seizoen ook het geval gaat zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Einde deal Netflix en The CW: dit betekent het voor o.a. Riverdale
Sluiten