Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Slecht nieuws: Netflix heeft Marvel’s Daredevil officieel gecanceld

Wat ons betreft zijn de Marvel-series op Netflix beter dan hun film-equivalenten. Het begon allemaal met Daredevil, een opvallend grimmige Netflix Original. Sindsdien hebben we ook kunnen genieten van Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher.

Daredevil gecanceld door Netflix

Toch gaat Daredevil tot een einde komen. Sterker nog, dat is al gebeurd. The Hollywood Reporter heeft bevestigd dat na Luke Cage en Iron Fist nu ook Daredevil gecanceld is door Netflix. De streamingdienst focust zich in de toekomst op andere franchises.

Met een goede reden: Disney, de eigenaar van Marvel, komt later volgend jaar met zijn eigen streamingdienst. Dan hebben we het over Disney+.  Netflix zegt er zelf het volgende over:

“Marvel’s Daredevil zal niet voor een vierde seizoen terugkeren op Netflix. We zijn ontzettend trots op het laatste seizoen van de show, en ook al is het pijnlijk voor de fans, wilden we wel op een hoogtepunt eindigen. We zijn onze partners bij Marvel, showrunner Erik Oleson, de schrijvers, de fantastische cast, waaronder Charlie Cox als Daredevil zelf, ontzettend dankbaar.

Hetzelfde geldt voor de fans die onze show al die jaren hebben gesteund. De serie is dan misschien tot een einde gekomen, maar de huidige drie seizoenen blijven de komende jaren gewoon beschikbaar op de streamingdienst, en Daredevil zal als personage terugkeren in toekomstige projecten van Marvel.”

Dan houden we enkel nog Jessica Jones en The Punisher over. Beide shows vallen nog onder de deal tussen Netflix en Marvel. Het is echter maar de vraag hoe lang dat nog gaat duren. Jessica Jones seizoen 3 is afgelopen juni in productie gegaan, dus die hebben we nog te goed. Hetzelfde geldt voor het tweede seizoen van The Punisher. Daarna lijken de cancel-berichten echter onvermijdelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Hollywood Reporter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Netflix heeft Marvel’s Daredevil officieel gecanceld
Sluiten