Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 jun 2018

Makers Netflix-hit Dark komen met verrassing

Dark was als de eerste Duitse Netflix Original een absolute underdog. Net zoals bij Casa de Papel was de verwachting dat het grotendeels Engelstalige publiek de serie massaal links zou laten liggen. Het tegendeel bleek echter waar.

Makers Dark gaan meer series maken voor Netflix

De Original werd een grote hit, ook in Amerika. Sindsdien is de streamingdienst meer gaan investeren in Europese producties. Daarin gaat Netflix ook opnieuw samenwerken met de makers van Dark, zo is vanochtend bekend gemaakt.

Baran bo Odar en Jantje Friese gaan de komende jaren meerdere titels ontwikkelen. Dat zijn de bedenkers van de serie. Daarmee ontploft de carrière van de Duitse talenten. Zowel Bo Odar als Friese hadden slechts een handjevol titels op hun CV staan.

Dark Netflix Original
Jantje Friese en Baran bo Odar

De Duitse makers zijn dan ook dolblij: “We kijken nu al reikhalzend uit naar ons volgende avontuur met Netflix. We kunnen zo grenzen blijven verleggen en de kijkers uitdagen met nieuwe verhalen. We hebben tal van verrassingen in petto!”

Het is helaas nog niet bekend om wat voor content het precies gaat. In de eerste plaats is vooral het talent zelf vast gelegd. Het is een model dat je steeds vaker terug ziet komen, in dit tijdperk van streamingdiensten. Niet alleen franchises en rechten vastleggen, maar ook talent.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Begin dit jaar deed Netflix dat al met Shonda Rhimes, Jenji Kohan (Orange is the New Black) en ook de producent van Stranger Things heeft zijn naam aan de streamingdienst verbonden.

Nu grote namen (met diepe pockets) als Apple en Disney ook aan hun eigen diensten werken, wordt het gevaar groter dat talenten worden weggekaapt. Steeds vaker is het succes van nieuwe franchises afhankelijk van het bereik, de naamsbekendheid en de skills van het talent erachter. Door producenten vast te leggen, voorkomt Netflix een toekomstige leegloop.

Reageer op artikel:
Makers Netflix-hit Dark komen met verrassing
Sluiten