Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 31 juli 2018

Van Pablo Escobar tot nucleaire rampen: Check Dark Tourist op Netflix

Hij staat inmiddels al een tijdje op Netflix, maar mocht je hem gemist hebben, dan vragen we graag aandacht voor het volgende. En dan hebben we het niet over een opsporingsbericht, maar om een nieuwe serie genaamd Dark Tourist. Een serie die je een compleet andere kant van onze wereld laat zien. En dat maakt het geheel nou juist zo interessant.

Netflix’ Dark Tourist

Dark Tourist laat je kennismaken met de Nieuwe Zeelander David Farrier. Hij besluit om de welbekende toeristische trekpleisters achter zich te laten en zich te focussen op plekken waar je nou niet snel naar toe zou gaan reizen.

Zo bezoekt hij bijvoorbeeld in Japan het gebied rondom Fukushima, dat na de grote Tsunami geraakt is door de nucleaire ramp. Het is een gebied waar eigenlijk geen mensen mogen komen, maar dat weerhoudt Farrier er niet van om daar naar toe te gaan. Dat doet hij overigens met anderen, om zo samen het gevaar op te zoeken.

Dark Tourist

En dat is natuurlijk maar één aflevering. In een andere aflevering reist hij af naar Milwaukee om daar het pad te volgen wat ene Jeffrey Dahmer ook heeft gevolgd en daarbij gruwelijke misdraden heeft gepleegd. Of een festival bezoek waarbij de meeste bezoekers verkleed zijn als Nazi’s. Want dat bestaat blijkbaar.

Het eerste seizoen is nu dus beschikbaar op Netflix en bestaat uit acht afleveringen. Elke aflevering duurt zo’n veertig minuten en is een losstaand verhaal. Je hoeft het dus niet als een gek te gaan bingewatchen, maar kunt het gewoon op een lijst zetten van dingen die je nog wilt gaan bekijken. Om alvast in de stemming te komen, kun je de onderstaande trailer gaan bekijken.

Wil je meer weten over Netflix en wilt weten wat er allemaal speelt? Dan hebben we hier een handig overzicht met verschillende nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Van Pablo Escobar tot nucleaire rampen: Check Dark Tourist op Netflix
Sluiten