Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 aug 2018

Netflix sluit megadeal met thriller-koning Harlan Coben

Netflix beschikt over bergen met data. Alle keuzes die jij maakt op de streamingdienst, wordt opgeslagen. Door zijn miljoenen abonnees te analyseren, kan het bedrijf relatief trefzeker nieuwe content aankopen. Zoals die van Harlan Coben, populair thriller-auteur.

Netflix komt met veertien titels Harlan Coben

De streamingdienst kan immers zien welke acteurs, genres en type content het populairst zijn. Gooi die samen in een blender, en je hebt een nieuw concept dat je kunt laten maken. Dat zorgt niet per se voor de meest unieke en creatieve content, maar het legt Netflix nou niet bepaald windeieren.

Bovendien zorgt het ervoor dat het bedrijf grotere risico’s durft te nemen, en deals kan sluiten. Nu Disney en Apple druk bezig zijn met hun eigen Netflix-killers, is het zaak voor de streamingdienst om zijn originele aanbod rap uit te breiden.

Safe Harlan Coben Netflix

Daarin is nu een belangrijke stap gezet, middels een opvallende megadeal. Dit voorjaar kwam Safe uit op Netflix, met Michael C Hall (Dexter) in de hoofdrol. De thriller-serie was een groot succes, zo maakte de dienst onlangs nog bekend.

De samenwerking met de gevierde schrijver Harlan Coben beviel blijkbaar ook goed. Deze week werd namelijk bekend gemaakt dat Netflix maar liefst veertien boeken van de schrijver gaat verfilmen.

Ja, dat las je goed: veertien films. Het gaat niet om een simpele overname van de filmrechten: Coben zal nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van de titels. Zijn sterke script was een belangrijke reden dat Safe zo sterk uitpakte.

Harlan Coben

Coben zal voor de veertien films niet alleen zelf zijn verhalen bewerken en omzetten naar een script, maar ook als uitvoerend producent aan de slag gaan. De zeer populaire thriller-schrijver werkt dus actief met Netflix samen om zijn verhalen tot leven te brengen.

“Ik heb genoten om met Netflix samen te werken voor Safe. Die serie is wereldwijd erg goed ontvangen. Ik ben dan ook zeer blij dat we die samenwerking voort gaan zetten, en we op mondiale schaal nieuwe films en series kunnen gaan produceren.”

Het is helaas nog niet bekend om welke boeken het precies gaat, of wanneer het eerste resultaat beschikbaar zal komen. Check ondertussen alvast wat er in september naar Netflix komt.

Reageer op artikel:
Netflix sluit megadeal met thriller-koning Harlan Coben
Sluiten