Netflix sluit enorme deal met Wonder Woman regisseuse

Netflix blijft maar uitbreiden. Naast dat er een hoop nieuwe originals in aantocht zijn, heeft de streamingdienst onlangs een deal gesloten met de makers van Game of Thrones. Al blijkt nu dat ze nog wat extra talent konden gebruiken. Er is namelijk ook een grote deal gesloten met de regisseuse achter Wonder Woman.

Netflix gaat samenwerken met regisseuse Patty Jenkins

Je zou denken dat Netflix na de ‘multi miljoenendeal’ met de makers van Game of Thrones voorlopig even de hand op de knip zou houden, maar niets is minder waar. Er bleek namelijk nog wat geld over voor een aanvullende grote naam. Het gaat hier om Patty Jenkins, een regisseuse die met name bekend is van superheldenfilm Wonder Woman. Zij is gevraagd om enkele exclusieve series voor het platform te gaan ontwikkelen en produceren. Of ze deze ook zelf gaat regisseren is echter nog niet bekend.

Wonder Woman Netflix
Patty Jenkins (links) en Gal Gadot (rechts) (Bron: ANGELA WEISS / AFP)

Volgens Variety is de deal met Jenkins 10 miljoen waard, wat ongetwijfeld aanzienlijk minder is dan bij die van de twee Game of Thrones makers. Al is Channing Dungey, de vrouw die bij Netflix verantwoordelijk is voor de originele series, desondanks erg enthousiast:

“Haar baanbrekende werk heeft grenzen verlegd en ze is zelfverzekerd in het vertellen van verhalen die een onvergetelijke indruk achterlaten. We kijken ernaar uit om enkele van haar vele ideeën tot leven te kunnen brengen.”

Wonder Woman 2

Naast haar komende opdracht voor Netflix is Jenkins ook nog ergens anders mee bezig, namelijk het vervolg op haar in 2017 uitgebrachte film Wonder Woman. Deze sequel gaat in 2020 uitkomen en zal Wonder Woman 1984 gaan heten.

Er is nog geen trailer voor de film verschenen, maar een aantal maanden geleden werd er wel een spraakmakende poster gedeeld. Mocht jij na het lezen van dit artikel het origineel nog eens willen zien, dan kan dat via Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix sluit enorme deal met Wonder Woman regisseuse
Sluiten