Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jul 2019

Netflix hakt de knoop door: Designated Survivor niet voorzien van nieuw seizoen

Netflix staat erom bekend dat ze regelmatig gecancelde series een tweede kans te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gilmore Girls en The Killing, die op de streamingdienst een paar extra afleveringen kregen. Al zijn er soms ook titels die zelfs met een overname door Netflix niet meer te redden zijn. Zo wordt Designated Survivor nu alsnog geannuleerd.

Geen vierde seizoen voor Designated Survivor

Het komt tegenwoordig vaak voor dat een serie ondanks de populariteit toch gecanceld wordt. Een perfect voorbeeld hiervan is The Punisher. Het lijkt er nu op dat met dramaserie Designated Survivor hetzelfde gaat gebeuren.

De serie werd na het tweede seizoen al stopgezet door Amerikaanse televisiezender ABC, maar kreeg via Netflix een tweede leven. Al blijkt er nu ook daar geen ruimte meer te zijn voor de politieke thriller.

Dit nieuws kwam naar buiten in een interview met hoofdrolspeler Kiefer Sutherland. De reden voor het stopzetten van de Netflix serie heeft blijkbaar te maken met de contracten die sommige acteurs hebben lopen. Een aantal van hen heeft momenteel ergens anders al verplichtingen, waardoor een vierde seizoen gewoonweg niet in de planning past.

Meer Netflix series die weggaan

Er zijn helaas ook een aantal andere titels waarvoor geen toekomst meer is op de streamingdienst. Denk hierbij aan The Americans en alle seizoenen van Undateables. Wat er precies allemaal van Netflix zal verdwijnen is te lezen in het overzicht. In tegenstelling tot deze series zal Designated Survivor voorlopig nog gewoon te zien zijn. Er komt alleen geen nieuw seizoen.

Gelukkig zijn er nog tientallen series waarvan je voorlopig nog kunt genieten. Zo publiceerde we onlangs nog een lijst met 10 series die een zeer hoge IMDB-score hebben.

Mocht je liever iets geheel nieuws hebben dan is Another Life misschien wel wat voor jou. Dit is een sci-fi serie die vanaf vandaag op Netflix staat. Een trailer kun je hier bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix hakt de knoop door: Designated Survivor niet voorzien van nieuw seizoen
Sluiten