Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 okt 2018

Netflix heeft goed nieuws voor fans van Disenchantment (en The Simpsons)

Heb jij Disenchantment al gecheckt op Netflix? Dat is de nieuwe animatieserie van Matt Groening, de bedenker van de Simpsons. Je kunt zijn stijl ook kennen van Futurama, een populaire futuristische animatieserie.

Netflix komt met Disenchantment seizoen 2

Disenchantment is onmiskenbaar een productie van Groening, maar oogt toch anders dan zijn vorige projecten. Dat komt door het subtiele gebruik van CGI en natuurlijk de compleet andere setting. Helaas bleef de Netflix Original slechts bij 10 afleveringen.

Oftewel, fans waren al snel uitgekeken. We hebben nu geweldig nieuws voor ze: Netflix komt met nog zeker 30 afleveringen van Disenchantment. De streamingdienst heeft een tweede seizoen van de animatieserie aangekondigd.

Disenchantment

Overigens is het eerste seizoen nog niet voorbij: de tien afleveringen die er nu op staan, beslaan de eerste helft van het eerste seizoen. Zo zal ook het tweede seizoen in twee delen op de streamingdienst worden gezet. Tot je uiteindelijk dus 30 afleveringen van Disenchantment kunt bingen.

Je zult wel nog even geduld moeten hebben. Het tweede deel van seizoen 1 komt pas begin 2019. Vervolgens komen de twee helften van het tweede seizoen waarschijnlijk pas in 2020 en 2021. Het maken van animatieseries is nou eenmaal tijdrovend, zeker op het niveau waarop Matt Groening opereert.

“Ik ben ontzettend blij dat we deze fantastische reis voort mogen zetten met Netflix,” aldus Matt Groening. De vader van de Simpsons belooft nog meer knotsgekke avonturen van Luci, Elfo en Bean.

 

Reageer op artikel:
Netflix heeft goed nieuws voor fans van Disenchantment (en The Simpsons)
Sluiten