Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix-killer volledig onthuld: maak kennis met Disney Plus

We weten al tijden dat Netflix in 2019 flinke concurrentie kan verwachten. Zo komt Apple met het nieuwe TV Plus en lanceert ook Disney een eigen streamingdienst. Vooral die laatste is een grote dreiging voor het succes van Netflix. Gisteravond werden alle details naar buiten gebracht en we hebben eindelijk een goed beeld van wat de dienst te bieden heeft. Maak kennis met Disney Plus. 

Netflix-concurrent Disney Plus onthuld

Netflix heeft in de loop der jaren de manier waarop we films en series consumeren sterk veranderd. We kijken de dingen die we willen, op de moment die ons het beste uitkomt, zonder reclame. Het succes van Netflix is dan ook bijzonder goed te verklaren. Iets wat bedrijven als Apple en Disney ook zien. De twee komen met hun eigen dienst, waarbij die laatste de grootste dreiging ooit kan worden voor Netflix. Disney Plus werd gisteravond tot in detail besproken en we hebben eindelijk een goed beeld van deze Netflix-killer.

Vanaf 12 november 2019 komt Disney Plus officieel uit in Amerika. Je leest het goed: Amerika. Eerdere berichten meldde dat de dienst in Nederland getest zou worden, maar hier hebben we op dit moment nog geen woord over gehoord. Waar we wel wat over hoorden was de prijs en de content. Zo krijgen we voor $6,99 per maand een aanbod waar je u tegen zegt. Al moeten we in Europa nog even wachten voor we ermee aan de slag kunnen.

Disney is het moederbedrijf van een aantal hele grote studio’s, waardoor het aanbod aanzienlijk indrukwekkend is. Denk hierbij aan de gehele Star Wars-franchise, alle Marvel content en de producties van 21st Century Fox. Dit resulteert niet alleen de aanwezigheid van bestaande films en series, maar ook in de producties van exclusives. Zo krijgt Loki zijn eigen serie en zien we ook The Mandalorian, een serie over Boba Fett, ook verschijnen. Daarnaast maakte Disney gisteravond bekend dat het ook aan de haal gaat met The Simpsons, wat de concurrentie voor Netflix nog zwaarder maakt.

Star Wars Boba Fett spinoff serie The Mandalorian

Vanaf 12 november verschijnt Disney Plus in Amerika en vanaf 2020 kunnen we de dienst in Europa verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix-killer volledig onthuld: maak kennis met Disney Plus
Sluiten