Netflix wil met ‘N-Plus’ gebruikers voorzien van meer content en specials

Streamingdiensten zijn er anno 2021 genoeg en doen praktisch gezien allemaal hetzelfde. Je kijkt naar je favoriete film, serie of documentaire met een simpele druk op de knop. Alleen zijn het bepaalde functionaliteiten die het onderscheid tussen de diensten weten te maken. Zo ook bij Netflix, Disney+ en Apple TV+ bijvoorbeeld.

Netflix is bezig met een nieuwe test en lijkt hiervoor goed naar concurrent Disney+ te kijken. Die laatste streamingdienst biedt naast de standaard content namelijk ook een aantal exclusieve dingen waar abonnees zonder twijfel blij mee zijn.

Android tablet gebruiken voor Netflix? Dat kan vanaf nu een stuk beter!

Netflix gaat Disney+ achterna en wil aparte dienst

Netflix is aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor een exclusieve dienst binnen het platform zelf. Het gaat om de service N+ dat voor bestaande abonnees dé toegang is tot exclusieve content. Dat is het nieuws dat Protocol vandaag naar buiten brengt. Het gaat hierbij om content als behind-the-scenes beelden, podcasts, afspeellijsten en nog heel veel meer. Iets dat een beetje lijkt op wat streamingdienst Disney+ op dit moment ook al aanbiedt.

Fans van Marvel kunnen, dankzij Disney+, bijvoorbeeld een afspeellijst aanzetten zodat de films op chronologische volgorde worden afgespeeld. Iets dat overigens ook geldt voor de Star Wars-content die beschikbaar is. Daarnaast is het op Disney+ al mogelijk om behind-the-scenes content en beelden te bekijken. Sterker nog: voor veel films zijn de extra’s, die oorspronkelijk op de DVD’s stonden, te bekijken. Iets dat Netflix dus ook duidelijk ziet zitten.

Netflix PlayStation
Netflix kijken. (Afbeelding: Karolina Grabowska)

Het enige wat Netflix alleen nog wil weten is hoe zijn abonnees ernaar kijken. Daarom heeft een woordvoerder van het bedrijf ook tegenover Protocal laten weten dat het idee vooral geopperd wordt als onderdeel van een enquete. Wanneer N-Plus het daglicht gaat zien en hoeveel de dienst je gaat kosten is dus nog niet bekend.

Apple TV+

Apple TV+, de streamingdienst van Apple, verdwijnt in het niets bij grootmachten als Netflix en Disney+. Toch lijkt de kwaliteit van de content wel een stuk hoger te liggen. Zo werd onlangs bekend dat de content op Apple TV+ het hoogst beoordeeld wordt van alle streamingdiensten bij elkaar. Wat dat betreft is het uitkijken naar de nieuwe content die komen gaat.

Samuel L. Jackson haalt vijf nieuwe namen binnen voor serie Apple TV+

 

Reageer op artikel:
Netflix wil met ‘N-Plus’ gebruikers voorzien van meer content en specials
Sluiten