Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Dogs: Netflix komt met emotionele documentaireserie over honden

Wie houdt er nou niet van honden? De trouwe viervoeters zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Netflix viert het dierensoort op 16 november met een zesdelige documentaireserie genaamd Dogs.

Netflix komt met Dogs: documentaireserie over honden

Elke aflevering gaat in op de bijzondere band die we met onze beste vrienden hebben. Oftewel, verwacht een emotionele lading aan afleveringen om te bingen. De serie gaat de hele wereld over, van Japan en Italië tot Syrië en de Verenigde Staten. Het gaat dus niet om een goedkope tv-productie uit Amerika.

Van een vrouw die competitief honden verzorgt tot een Husky die ver van zijn geliefde baasje leeft: het is alvast tijd om tissues in te gaan slaan. Netflix belooft dat het een “elegante, innemende en filmische vérité documentaireserie die de emotionele band tussen mensen en hun geliefde viervoetige beste vrienden viert.”

Netflix Dogs documentaireserie

“Dogs neemt ons mee op een inspirerende reis die de bijzondere, wellicht zelfs magische kwaliteiten die al deze dieren zo’n speciale plek in al onze harten heeft opgeleverd,” aldus de streamingdienst in een statement.

De eerste trailer is al meteen hartverwarmend, maar ook intens. Zo volgt de show bijvoorbeeld Corrinne, een 11-jarig meisje dat last heeft van epilepsie. Ze wordt ondersteund door haar trouwe hond Rory. Ook maak je kennis met Ayham, een Syrische vluchteling in Duitsland die zijn Siberische Husky Zeus probeert te vinden. De  Italiaanse visser Alessandro heeft zijn 10-jarige labrador nodig om eten op tafel te krijgen.

Daar legt documentairemaker Glen Zipper ook de nadruk op: Dogs benadrukt niet alleen hoe wij voor onze honden zorgen, maar ook hoe ze juist voor ons klaar staan. “Honden doen ons niet alleen geliefd voelen, maar zorgen er ook voor dat we ons veilig voelen. In de wereld waarin we nu leven, hoe verdeeld we ook zijn, zouden we er vaker bij stil moeten staan hoeveel honden voor ons betekenen, en hoe onze band met ze ons samen kan brengen.”

?Check ook: deze 8 nieuwe films en series moet je checken!

Reageer op artikel:
Dogs: Netflix komt met emotionele documentaireserie over honden
Sluiten