admin
admin Tech 24 jan 2018

Grootste drugsbaronnen onder de loep in Netflix serie Drug Lords

Kun je geen genoeg krijgen van series als Narcos en El Chapo, vind je de drugswereld mateloos interessant en wil je nog meer weten over de grootste drugsbaronnen ter wereld? Dan hebben we goed nieuws voor je. Sinds vorige week staat namelijk het eerste seizoen van de nieuwe Netflix documentaireserie Drug Lords online.

Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen waarin iedere keer een andere grootheid uit de drugswereld centraal staat. De serie trapt af met twee inmiddels bekende drugskartels, namelijk die van Pablo Escobar en het Cali kartel. In de andere afleveringen staan Frank Lucas & The Country Boys en The Pettingill Clan centraal.

Drug lords netflix Pablo Escobar
Pablo Escobar

Pablo Escobar en het Cali kartel

Het verhaal achter Pablo Escobar en van de gebroeders Rodriguez (Cali Cartel) kennen we natuurlijk al van die andere Netflix serie: Narcos. In deze top serie zien we vooral een geromantiseerd beeld, maar dat hoef je bij Drug Lords niet te verwachten. Deze serie maakt gebruik van echte beelden en laat experts aan het woord om te laten zien hoe keihard de drugsoorlog in Colombia echt was. Zeker een aanrader voor Narcos-fans dus.

De andere twee namen zullen je waarschijnlijk minder bekend voorkomen, maar dat betekent niet dat ze ook maar iets onderdoen voor hun Zuid-Amerikaanse concullega’s. Frank Lucas en zijn Country Boys waren in de jaren ‘60 en ‘70 namelijk de grootste importeurs van heroïne in Harlem. Ze waren zo succesvol omdat ze niet aan tussenpersonen deden en direct inkochten bij de bron. Zo zou Frank ooit heroïne hebben laten smokkelen in de doodskisten van Amerikaanse Militairen.

Tot slot is er nog The Pettingill Clan uit Australië. Aan het hoofd van deze drugsfamilie staat moeder Kath Pettingill. Samen met haar zoons maakte zij de dienst uit in de onderwereld van Melbourne. The Pettingill Clan smokkelde drugs, deed aan wapenhandel en waren verantwoordelijk voor meerdere gewapende overvallen. Een bijzondere drugsbende die uiteindelijk kapot ging omdat ze zelf niet van hun handelswaar af konden blijven.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Drug Lords op Netflix

Het eerste seizoen van Drug Lords is dus een mooie mix tussen bekende namen en verhalen die je misschien nog niet kent. Of er ook een tweede seizoen gaat komen, is nog niet bekend. laten we het hopen, want er zijn nog genoeg interessante drugsbazen om aan bod te laten komen, zoals El Chapo, Griselda Blanco, Manuel Noriega en Rick Ross. Meer Netflix? Check ons dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Grootste drugsbaronnen onder de loep in Netflix serie Drug Lords
Sluiten