Netflix te duur? Zo gebruik je de gratis streamingdienst van Samsung

Apps Dennis Mons 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat veel mensen niet weten is dat sommige tv-fabrikanten een eigen streamingdienst hebben die in tegenstelling zoals Netflix en Disney+ gratis zijn. Zo ook Samsung die je in staat stelt een hele hoop content voor niets te kijken via Samsung TV Plus. WANT-redacteur Dennis Mons vertelt je alles over deze dienst.

Het is goed voor te stellen dat het aantal streamingdiensten verwarrend kan zijn. Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+ en ga zo maar door. En dat is ook een dure grap. Daarom is Samsung TV Plus ideaal.

Samsung TV Plus de Netflix killer?

Laten ik wel eerst even wat dingen duidelijk maken. De dienst van Samsung is niet echt te vergelijken met die van de andere streamingconcurrenten zoals Netflix. Zie het meer als lineaire ‘ouderwetse’ televisie. Je hebt gewoon een flink aantal kanalen tot je beschikking zoals op tv. Het is wel mogelijk om ‘losse’ shows, films of programma’s te kijken, maar die zijn dan on demand.

Overigens is het aanbod van Samsung zoals gezegd enorm. Er zijn kook-, nieuws-, sport- en natuurlijk entertainmentkanalen. In Nederland en België hebben gebruikers toegang tot twintig zenders. Het zijn talloze verschillende onderwerpen, waaronder kids & family, lifestyle, sport, muziek, films, Documentaires, nieuws en entertainment. Een beetje zoals je van Netflix kent.

Check de website om het hele (enorme) aanbod te zien.

Staat al voor je klaar

Samsung TV Plus heeft echter wel een nadeel ten opzichte van streamingdiensten als Netflix: je moet een Samsung-televisie of beamer hebben. In Amerika kan het overigens ook gebruikt worden op Galaxy-telefoons en tablets. In Nederland is dat vooralsnog niet het geval.

Samsung TV Plus
De streamingdienst in actie (Afbeelding: Samsung)

Dat nadeel heeft ook een voordeel: de app staat al standaard op je televisie (na 2017). Daarnaast is het ook zeer overzichtelijk, dus je hebt snel iets leuks gevonden om naar te kijken in plaats van Netflix. Je hebt ook geen account nodig, hoewel een Samsung-account wel extra voordelen zoals verder kijken heeft.

Hoe dan ook is Samsung TV Plus een prima gratis alternatief voor andere streamingdiensten zoals Netflix, zeker als de kosten daarvan de pan uitrijzen.

Batterij Samsung Galaxy S23 loopt leeg als een gek (maar zo los je dat op)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen