Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix duurder in Nederland: hoe zit het nu precies? (Netflix reageert)

Netflix is anno 2019 meer een basisbehoefte dan een luxe-product en dat zorgt ervoor dat heel veel mensen in paniek raken wanneer we het over prijsverhogingen hebben. Amerika kreeg er begin dit jaar definitief mee te maken, in Europa werd het getest en zijn de prijzen in landen als Frankrijk officieel gestegen. Moeten we ons druk maken om een prijsverhoging in Nederland? Netflix reageert!

Netflix duurder in Nederland?

Netflix lijkt om ons heen alleen maar duurder te worden. Begin dit jaar werden de prijzen in de Verenigde Staten al verhoogd en ook in Europa werd er getest met abonnementen met hogere prijskaartjes. Ook in Nederland werd er een test gehouden, maar Netflix liet ons destijds weten dat dit niet betekende dat de hogere prijzen ook daadwerkelijk ingevoerd zouden worden. Nu Frankrijk begin volgende maand definitief de prijzen van Netflix gaat verhogen, is de “paniek” weer een beetje terug in ons land. Maar is dat wel terecht?

We hebben Netflix Nederland om een reactie gevraagd en kregen een geruststellend antwoord. Waar de streamingdienst in de landen om ons heen duurder lijkt te worden, blijft de prijzen in ons land hetzelfde. In statement zegt een woordvoerder van Netflix Nederland tegenover onze website:

Netflix logo
(Bron: Sedat Suna / EPA)

Nieuwe regeling Europa de reden?

Zoals de woordvoerder van Netflix meldt ligt de verhoging van de prijzen voornamelijk aan de investering in lokale content. En de verhoging van deze investering heeft dan weer mogelijk te maken met een regeling die eind 2018 door het Europese Parlement in het leven is geroepen. Streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime moeten een aanbod hebben waarin 30% van de content uit Europa komt. Begin 2018 investeerde de dienst al 1 miljard euro in een productiehuis in Spanje om het percentage Europese content omhoog te krikken.

Of dit ook echt de reden is dat de investering in lokale content stijgt is niet officieel bevestigd. Dat Netflix op dit moment geen plannen heeft om de prijzen in ons land omhoog te gooien dus wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix duurder in Nederland: hoe zit het nu precies? (Netflix reageert)
Sluiten