Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 mrt 2019

Netflix zet eerste stap in fikse prijsverhoging Nederland

Netflix heeft in de afgelopen maanden flink wat mensen van de zenuwen voorzien. De streamingdienst wist de prijzen in de Verenigde Staten aanzienlijk te verhogen en deed onderzoek naar hogere prijzen in Italië. Zorgen om een hogere abonnementsprijs in Nederland waren aanzienlijk aanwezig en een verhoging lijkt nu ook zeker tot de mogelijkheden te behoren. Netflix doet onderzoek!

Netflix duurder in Nederland?

Na het verhogen van de prijzen in Amerika, en het testen van duurdere abonnementen in Italië, lijkt nu ook Nederland aan de beurt te zijn. De zorgen om een hogere prijs waren al enige tijd aanwezig en lijken meer dan terecht te zijn. Althans, de kans is in ieder geval een stuk groter geworden. De producent lijkt namelijk druk bezig te zijn met een onderzoek. In verschillende webbrowsers worden namelijk andere prijzen getoond voor een abonnement op de populairste streamingdienst van ons land. Waarschijnlijk doet Netflix dit om te kijken welke prijzen de gemiddelde consument schappelijk vindt.

Op Twitter deelt veiligheidsexpert Gert van Dijk verschillende prijzen voor de streamingdienst. Zo komt hij erachter dat Netflix in Chrome voorzien is van een heel ander prijskaartje dan in Firefox. De prijs van een premium-abonnement is in laatste genoemde browser zo’n €2 duurder in vergelijking met die eerste. Een aanzienlijke verhoging die zonder twijfel aan zou sluiten op de verhoging waar Amerika mee te maken heeft gehad.

Amerikanen kregen eind 2018 te maken met een aanzienlijke verhoging. Daar werd Netflix al snel tussen de 13 tot 18 procent duurder, wat ervoor zorgde dat de volgende prijzen gehanteerd werden.

Prijzen zijn omgerekend van dollars naar euro’s

  • Basisabonnement: €9 per maand (was voorheen €8)
  • Standaardabonnement: €13 per maand (was voorheen €11)
  • Premiumabonnement: €16 per maand (was voorheen €14)

De kans dat we in Nederland deze prijzen ook voor onze kiezen krijgen is overigens duidelijk aanwezig. Dat de producent dit nu aan het testen is, lijkt al aan te tonen dat er al gekeken wordt naar de mogelijkheden. Of deze ook daadwerkelijk doorgevoerd worden, en wanneer, is uiteraard nog de vraag. Wetende dat we in Nederland vaak de Amerikaanse ontwikkelingen volgen mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Netflix zet eerste stap in fikse prijsverhoging Nederland
Sluiten