Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 10 jul 2019

Netflix werkt aan film met misschien wel de meest briljant cast ooit

De oorlog tussen de streamingdiensten komt steeds dichterbij. Vandaar dat alle partijen hun uiterste best doen om zo interessant mogelijke content aan te kunnen bieden. Zo gaat Netflix volgend jaar beginnen met het opnemen van een actiefilm waarbij het qua castleden in ieder geval niet mis kan gaan.

Netflix werkt aan film met Gal Gadot, The Rock én Ryan Reynolds

Netflix zou volgens de geruchten dan wel gaan bezuinigen op originele content, maar een recent bericht wijst op het tegendeel. De streamingdienst heeft namelijk officieel bekend gemaakt dat ze bezig met een ambitieus project genaamd Red Notice. Het gaat hier om een zogeheten heist film, waar vaak een overval centraal staat.

De hoofdrollen in deze original zijn weggelegd voor niemand minder dan Gal Gadot (Wonder Woman), Dwayne ´´The Rock´´ Johnson en Ryan Reynolds. Deze laatste kennen we natuurlijk van Deadpool en The Hitman’s Bodyguard.

Ryan Reynolds Deadpool Six Underground Netflix
Ryan Reynolds (Afbeelding: Universal Pictures)

Of deze Netflix film wat gaat worden weten we natuurlijk nog niet, maar met zo’n geweldige cast kan het eigenlijk niet misgaan. The Rock blijkt er daarom al zin in te hebben:

´´Regisseur en schrijver Rawson Thurber heeft een geweldig script afgeleverd waarvan ik en mijn mede-acteurs niet kunnen wachten om het te verfilmen. Ik verheug me op het plezier dat ik samen met Gal Gadot en Ryan Reynolds ga hebben, maar nog meer op dat van het publiek.´´

Het is overigens niet de eerste keer dat The Rock met regisseur Rawson Thurber samenwerkt. Dit deden ze al ook voor Skyscraper en Central Intelligence. De opnames staan gepland voor 2020, waardoor we helaas nog even zullen moeten wachten op een trailer. Desondanks staat er al wel een releasedatum klaar, namelijk op 13 november in datzelfde jaar.

Update: Volgens recente geruchten heeft Red Notice vanwege het Coronavirus de nodige vertraging opgelopen. Meer is daarover hier te lezen.

Overige streamingdiensten

Het moge duidelijk zijn dat Netflix niet voor niets investeert in zulke topacteurs. Het doel hierachter is natuurlijk om te voorkomen dat abonnees zullen overstappen naar de aankomende concurrenten. Naast Disney en Apple is nu ook WarnerBros. met een eigen streamingdienst bezig. Een recent nieuwsbericht wijst erop dat deze laatste waarschijnlijk een grote bedreiging zal gaan worden.

Reageer op artikel:
Netflix werkt aan film met misschien wel de meest briljant cast ooit
Sluiten