Netflix laat eerste lange trailer zien van The Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 is een van de grote titels die dit jaar nog op Netflix verschijnt. Vandaag dropt de streamingdienst de trailer.

Hoewel het coronavirus bij lange na niet verdwenen is, lijken er weer grote films uit te komen. Niet alleen in de bioscoop, maar ook op streamingsdiensten als Netflix en Disney+. Natuurlijk kijken we uit naar James Bond en Black Widow, maar er zijn dit jaar nog veel meer goede producties. Een die snel uitkomt is The Trial of the Chicago 7.

The Trial of the Chicago 7 op Netflix

The Trial of the Chicago 7 is een film die vooral in de Verenigde Staten veel impact zal hebben. Het gaat over een vreedzaam protest tijdens de Democratische Nationale Conventie van 1968. Het escaleerde echter in een gewelddadige aanvaring met de politie en de Nationale Garde. De organisatoren werden veroordeeld voor samenzwering. Het proces wat erop volgde was een van de meest beroemde in de Verenigde Staten.

Het is dus een thema dat nu weer aan de orde van de dag is. De afgelopen maanden zijn er veel protesten geweest in de Verenigde Staten over onder andere Black Lives Matters, waarbij gedemonstreerd werd tegen het politiegeweld.

The Trial of the Chicago 7 kent een aantal behoorlijke namen in de cast. Zo zullen Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-levitt en Michael Keaton spelen in de film. Regisseur en schrijver van de productie is Aaron Sorkin. Hij was eerder al schrijver van titels als Moneyball en Steve Jobs. Als regisseur is dit zijn tweede film. Hij gooide met zijn eerste film Molly’s Game hoge ogen.

Ook in de bioscoop

Naast dat film op Netflix, verschijnt, komt het ook uit in de bioscoop. Een van de redenen is mogelijk dat de streamingdienst hoopt dat het genomineerd gaat worden voor een Oscar. Hiervoor moet de film minimaal een keer draaien in een filmtheater. Ook in Nederland is de titel te zien op het witte doek. Pathé heeft aangekondigd om het verhaal naar de bioscoop te brengen.

Reageer op artikel:
Netflix laat eerste lange trailer zien van The Trial of the Chicago 7
Sluiten