Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 okt 2018

Netflix komt met interactieve series en films: Black Mirror en meer!

Een slecht einde van een goede serie kan voelen alsof je van een koude kermis thuiskomt. Het is simpelweg een bittere pil. Echter wil Netflix hier verandering in gaan brengen door jou te laten bepalen hoe series als Black Mirror gaan eindigen. Je hebt de touwtjes in handen!

Eigen einde aan Netflix film of serie

Netflix heeft onze manier van tv kijken drastisch veranderd. We laten ons niet meer leiden door programmering, maar kiezen zelf onze content. Echter kunnen we, aan de content die we zien, niet veel veranderen. Een verhaal loopt zoals het loopt en een serie eindigt zoals hij eindigt. Al komt daar, met het vijfde seizoen van Black Mirror, flink verandering in. Netflix wilt jou zelf laten bepalen hoe je favoriete film of serie gaat eindigen.

Volgens Bloomberg is Netflix een technologie aan het ontwikkeling waarmee je een eigen draai kan geven aan films of series. Dit doen ze door het verloop van het verhaal in jouw handen te duwen. Bijvoorbeeld: het vijfde seizoen van Black Mirror zal een aflevering bevatten waarbij de kijker gevraagd wordt keuzes te maken. Op basis van deze keuzes zal het verhaal vorm krijgen. Het verhaal loopt dus exact zoals jij dat het liefst zou zien. Een technologie die als snel beschikbaar zal zijn, aangezien het nieuwe Black Mirror seizoen al in december verschijnt.

Meer series met de interactie

Mocht de technologie goed werken, dan gaat dit onze manier van content verschaften alleen nog maar meer veranderen. Netflix draaide eerder al een testrun in de kinderserie Puss in Book, waarin kijkers bepaalde of de Puss in Boots een god of een boom moest aanvallen. In de aflevering zijn er nog veel meer beslissingen te maken, waardoor we al een klein beetje kunnen zien hoe deze techniek zal gaan werken.

Ook de aankomende Minecraft: Story Mode serie zal de functie met zich mee gaan dragen. De serie is uiteraard gebaseerd op Telltale’s versie van game, waarin spelers te maken kregen met pittige beslissingen over het verloop van het verhaal. De serie gaat de voetstappen van de game, inclusief de mogelijkheid om beslissingen te maken, volgen.

Tegen piraterij

Eind vorige week werd bekend dat het torrentverkeer, ondanks streamingdiensten als Netflix en Pathé Thuis, weer is toegenomen in Europa. Dit heeft alles te maken met het feit dat content als een malle verdeelt wordt over verschillende diensten. Heb je Netflix? Dan zijn series als Game of Thrones en Westworld niet beschikbaar. Ga je betalen voor een nieuwe dienst of pluk je ze gratis van het internet? De resultaten van het onderzoek zeggen genoeg.

Maar door de interactie van Netflix wordt het lastiger om content van het internet te plukken. Door de nieuwe technologie die films en series beschikken, kun je niet zelf een verhaal bepalen. Hierdoor heb je in feiten erg weinig aan je download. Een verschil zal het op korte termijn niet maken, maar in de toekomst zal de wijziging niet onopgemerkt blijven.

Reageer op artikel:
Netflix komt met interactieve series en films: Black Mirror en meer!
Sluiten