Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 7 februari 2020

Netflix maakt met Autoplay-optie eindelijk een einde aan grootste irritatie

Netflix introduceert de mogelijkheid om Autoplay aan of uit te zetten, dat maakt het bedrijf bekend. Hiermee komt er een einde aan een van de grootste irritaties van gebruikers.

Ondanks het feit dat de gebruikerservaring uiterst positief is op Netflix, is er wel een functionaliteit die veel mensen de afgelopen jaren een gepast portie frustratie bezorgd heeft. Het gaat om de functie Autoplay, die trailers en previews direct af laat spelen wanneer je voorbij een titel scrolt. Ideaal voor wanneer serieuze interesse hebt in een film of serie, maar uiterst irritant als je op je gemak het aanbod wil bekijken.

Netflix maakt een einde aan Autoplay

Netflix heeft er nu voor gekozen om deze trailers en previews niet meer automatisch af te laten spelen. De streamingdienst introduceert een nieuwe optie, waarmee gebruikers de functie uit of aan kunnen zetten. Iets dat de meeste gebruikers wel degelijk fijn zullen vinden, gezien het feit dat de functie al sinds zijn introductie gehekeld wordt.

De streamingdienst geeft je de optie om twee verschillende soorten Autoplay uit te kunnen schakelen. De eerste optie is dus om trailers en previews, die je op de homepage van de streamingdienst tegenkomt, te stoppen. Uiteraard veranderd er niet heel erg veel, buiten het feit dat er dus geen video gaat spelen zodra je ook maar 1 seconde te lang op een titel staat. De tweede optie zorgt ervoor dat de volgende aflevering van je favoriete serie, wanneer de huidige aflevering is afgelopen, na een bepaalde tijd begint met spelen. Dat is een functionaliteit die eerder geliefd is bij gebruikers dan dat het frustratie oplevert, maar ook hiervoor is je voorkeur vanaf nu dus in te stellen.

Zo stel je ’em in (of juist uit)

Netflix maakt het mogelijk om de instelling per profiel te veranderen. Deel jij het account dus met je zusje, haar vriendin, daar de tante van en vervolgens die tante haar achterneef: dan zit je elkaar dus niet in de weg. Als jij de trailer gewoon wil zien, dan zullen al de andere mensen daar dus niet mee moeten leven. Wel gelden de instellingen voor alle apparaten waarop jij Netflix gebruikt.

Je kunt autoplay uitzetten door naar de account-instellingen van Netflix te gaan. Hou er wel rekening mee dat autoplay, tot nu toe, alleen aan of uit te zetten is in de webversie van Netflix. Daar doe je vervolgens het volgende:

  • Log in met je account
  • Ga naar beheer profielen
  • Vink de boxjes met autoplay functionaliteit aan of uit
Netflix Autoplay functionaliteit
Wie noemt zijn kind Nootje? (Screenshot: Manners)

Voila!

Reageer op artikel:
Netflix maakt met Autoplay-optie eindelijk een einde aan grootste irritatie
Sluiten