Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 apr 2019

Better Call Saul: maakt Netflix einde aan Breaking Bad spin-off?

Breaking Bad wordt anno 2019 nog steeds gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Echter heeft de spin-off van het immense succes, Better Call Saul, ook weinig te klagen. Het verhaal van Saul Goodman moet nog vertelt worden, maar kan zich al op gaan maken voor een zesde seizoen. Al zou dat zomaar eens de laatste kunnen zijn.

Stopt Netflix-serie Better Call Saul na zes seizoenen?

Na vijf seizoenen trok AMC de stekker uit het immens populaire Breaking Bad. Het verhaal, dat in handen lag van Vince Gilligan, kwam tot een einde. Echter konden fans van Walter White en co nog wel genieten van de unieke stijl die de serie op televisie bracht. In samenwerking met Netflix lanceerde Vince Gilligan in 2015 de spin-off Better Call Saul. Fans moesten in het begin van de serie nog even wennen, maar waren al snel gegrepen door het verhaal van Jimmy McGill. De Netflix-serie kan zich opmaken voor een zesde seizoen, maar dat zou zomaar eens de laatste kunnen zijn.

Althans dat is wat een van de grote sterren uit de serie naar buiten brengt. Giancarlo Esposito, de man die de rol van Gustavo Fring speelt, vertelt in een interview met Collider dat het einde in zicht is. De acteur blikt terug op Breaking Bad en het model waarop de serie gebouwd was. Het populaire verhaal over Walter White en Jesse Pinkman kwam officieel gezien na vijf seizoenen tot een einde. Esposito laat weten er voor Better Call Saul zes seizoenen zullen zijn.

“Wat betreft Better Call Saul wordt het zes seizoenen. Het lijkt er sterk op dat dit de, comfortabele, manier is om de serie te eindigen.”

Giancarlo Esposito

AMC, de studio die de productie voor hun rekening neemt, weigerde te reageren op de uitspraken van Giancarlo. Bronnen melden The HollyWood Reporter dat de plannen voor een einde alles behalve vast staan. En dat sluit precies aan op de woorden van co-creator Peter Gould. Eerder liet hij weten dat het voelt alsof de serie “dichterbij een einde is dan een begin”. Echter zegt hij wel dat er rond het einde van het vijfde seizoen pas gekeken kan worden wat er moet gebeuren met het verhaal.

Opmerkelijk tegengeluid

De uitspraken van Esposito staan dus niet perse haaks op wat de makers van Better Call Saul zeggen. Al lijkt Rhea Seehorn de hele situatie anders te ervaren. In een interview met TV Guide laat de actrice, die de rol van Kim Wrexler op zich neemt, weten dat er geen concrete beslissingen genomen zijn. Sterker nog: volgens Seehorn heeft Esposito bepaalde opmerkingen van Peter Gould en Vince Gilligan verkeerd opgevat.

“Peter en Vince zeiden dingen als: “Zou het niet leuk zijn als Better Call Saul exact hetzelfde aantal afleveringen zou hebben als Breaking Bad?”

Waar dit zeker een bijzondere stap zou zijn, moet deze opmerking met een flinke korrel zout genomen worden. Vince en Peter hebben zonder enige twijfel het einde van Better Call Saul in hun hoofd zitten en zullen het verhaal zichzelf eerder organisch laten ontwikkelen dan dat het gebaseerd wordt op het aantal afleveringen. Kortom: het is een uiterst verwarrend verhaal waarbij we niet weten wat we nu precies moeten geloven en wat niet.

Echter gaat het vijfde seizoen van Better Call Saul pas volgend jaar van start en hoeven we, hoe dan ook, niet binnenkort al afscheid te nemen van de serie.

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Better Call Saul: maakt Netflix einde aan Breaking Bad spin-off?
Sluiten