Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt trailer voor bizarre Spaanse gevangenisthriller

Waar veel mensen pas na de Oscar-winst van Parasite gingen inzien dat niet-Engelstalige films ook de moeite waard zijn, leek Netflix dat al langer te weten. Zo investeerde de dienst eerder al in de Duitse serie The Dark en het Spaanstalige La Casa de Papel.

De kans is aanwezig dat de streamingdienst op 20 maart wederom gaat scoren met een uit Spanje afkomstige titel. Dit keer gaat het om een film genaamd El Hoyo, die internationaal ook wel bekendstaat als The Platform.

Trailer voor Netflix original The Platform

Het concept achter The Platform is wat ons betreft vrij uniek. We zien in de Netflix-film namelijk een verticaal ingedeelde gevangenis waarbij alleen de mensen die bovenin zitten te eten krijgen. Gezien er in theorie genoeg voedsel is voor de gehele gevangenis kunnen de personen aan de top ervoor kiezen om hetgeen dat over is naar beneden te laten vallen. Dit om te voorkomen dat de mensen onderaan verhongeren. Al kunnen ze natuurlijk ook gewoon egoïstisch zijn en zichzelf schaamteloos volvreten.

Als kijker maak je kennis met Goreng, een gevangene die net op het zogeheten ‘The Platform’ gearriveerd is. Daar krijgt hij van de oude Trimagasi te horen wat voor regels er in de gevangenis gelden en dat de mensen onderaan moet vechten voor hun leven. Mocht jij alvast een voorproefje op dit bijzondere uitgangspunt willen, dan kun hieronder de door Netflix gedeelde trailer checken:

Of de film de moeite waard zal zijn is natuurlijk nog maar de vraag, maar wij hebben er in ieder geval wel vertrouwen in. Zoals we hierboven al aangaven is de film vanaf 20 maart op Netflix te bekijken.

Spenser Confidential

Heb je geen zin om nog 10 dagen te wachten en wil je vanavond al een Netflix-film checken? Dan is actiefilm Spenser Confidential wellicht wat voor jou. Meer informatie omtrent deze spectaculaire titel kun je hier vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix deelt trailer voor bizarre Spaanse gevangenisthriller
Sluiten