Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 september 2018

Netflix scoort recordaantal Emmy Awards met The Crown en meer

Ben je afgelopen nacht opgebleven voor de Emmy Awards? Dan heb je Netflix heel vaak voorbij zien komen. De streamingdienst wist namelijk een flink aantal prijzen in de wacht te slepen. 23 zelfs, om precies te zijn.

Netflix scoort tijdens Emmy Awards

Daarmee voegt het bedrijf opnieuw een record aan zijn collectie toe. Eerder deze zomer haalde Netflix al een recordaantal nominaties voor de Emmy Awards binnen, voor het eerst zelfs meer dan concurrent HBO.

De verwachting was dan ook dat de streamingdienst in de prijzen zou vallen. Maar ja, dan moet je ze ook maar net allemaal winnen. De Emmy Awards zijn van oudsher de belangrijkste prijzen voor televisie-producties in de Verenigde Staten.

Netflix emmy awards the crown
The Crown

De editie van dit jaar had ook nog eens een gouden randje, want het was de zeventigste keer dat het evenement werd gehouden. Heel Hollywood was weer aanwezig. Uiteindelijk draait het echter allemaal om slechts een ding: de felbegeerde gouden beeldjes.

De teller stond voor Netflix uiteindelijk op 23 Emmy Awards. Daarmee heeft het ongeveer één op de vijf nominaties weten te verzilveren. Dat klinkt als weinig, maar gezien het aantal nominaties heeft het juist heel voordelig voor de streamingdienst uitgepakt.

 

Overigens staat kwaliteit en dus het winnen van prijzen niet gelijk aan succes. De Netflix Original Seven Seconds werd bijvoorbeeld al na een seizoen gecanceld door het bedrijf zelf. Toch won hoofdrolspeelster Regina King een award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

The Crown steekt met kop en schouders boven de andere content uit. Met die productie sleepte de streamingdienst afgelopen nacht de meeste prijzen in de wacht. De ambitieuze productie leverde Netflix vijf prijzen op.

Daarmee is het ook een mooie afsluiter voor Claire Foy, die komend seizoen niet meer in de serie zit. Olivia Colman neemt het stokje over als Queen Elizabeth. Ook de Netflix Originals Black Mirror en Godless scoorden.

Black Mirror pakte zelfs vier beeldjes mee, waarmee het maar net verslagen werd door The Crown. Een ding is duidelijk: Netflix is de grote winnaar van dit jaar. Nog nooit eerder won het bedrijf zoveel prijzen tijdens de Emmy Awards. Hier kun je alle winnaars checken.

⚠︎Lees ook: Apostle trailer: cult-thriller van regisseur The Raid op Netflix

 

Reageer op artikel:
Netflix scoort recordaantal Emmy Awards met The Crown en meer
Sluiten