Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Enquête wijst uit: we zijn hopeloos verslaafd aan Netflix

Netflix heeft onze manier van televisie kijken sterk beïnvloed. Specifieke films en series kijken wanneer we willen en hoeveel we willen: we zijn er gek op. Door een enquête, en analyse, van de Amerikaanse website HighSpeedInternet wordt duidelijk hoe gek we op Netflix zijn. Het resultaat: we zijn hopeloos verslaafd aan de streamingdienst. 

Enquête legt hopeloze Netflix verslaving bloot

Het zal niet zo zeer als een verrassing komen dat we Netflix stiekem niet meer kunnen missen. Of het nu weekend is of doordeweeks: er is altijd tijd voor Netflix. We besteden met z’n alle flink wat uurtjes op het platform en seizoenen van series zijn bijna niet meer aan te slepen. Ondanks het gigantische aanbod van Netflix, kunnen we toch elke keer niet wachten om weer eens wat nieuws te zien. Maar wanneer we onze hobby eens omzetten in cijfers, blijkt dat we stiekem best een beetje verslaafd zijn. Steker nog: we zijn hopeloos verslaafd.

Dat is het resultaat van een enquête en analyse die afkomstig zijn van HighSpeedInternet. Volgens het onderzoek van de website zou 30% van de deelnemers een hete avond met hun geliefde opgeven wanneer ze moeten kiezen tussen seks en Netflix. Pittig, dat dachten we wel! Echter komen er meer schokkende ontdekkingen uit het onderzoek. Zo heeft een op de tien deelnemers wel eens een relatie aangehouden om gebruik te blijven maken van een Netflix account. Een derde van de deelnemers zouden, naar verluidt, nog steeds gebruik maken van het account van een ex. Meer dan de helft laat weten wel eens vreemd te zijn gegaan op Netflix, wat betekent dat er een film of serie verder is gekeken terwijl het eigenlijk de afspraak was dat deze content samen bekeken zou worden.

Netflix onderzoek verslaving

Ook serieuze bevindingen

Uiteraard zijn er ook serieuze bevindingen naar boven gekomen in het onderzoek. Zo heeft tweederde van de deelnemers aangegeven dat de voorkeur voor Netflix content een belangrijk onderdeel is van het zoeken naar een partner. Mensen lijken meer op andere af te knappen wanneer de voorkeur niet overheen komt met hun eigen voorkeur. Aan de andere zijde van het verhaal is het overigens ook raak. Zo’n 7% heeft aangegeven wel eens een relatie beeïndigd te hebben, omdat de smaken voor Netflix content iets teveel uit elkaar lagen. Jazeker, ze zijn er dus echt!

“Ondanks het feit dat de meeste stellen er niet voor uit elkaar gingen, wil dat niet zeggen dat er niet gediscussieerd wordt. Een op de drie Amerikanen discussieert er op los met zijn of haar partner als het op Netflix content aankomt. Iets wat vaker voorkomt bij getrouwde stellen, dan niet getrouwde stellen.”

Nu zijn sommige bijzondere situaties natuurlijk wel een beetje uitgelicht door het onderzoek. Maar alle gekheid op een stokje: Netflix heeft zich pittig in ons systeem gevestigd en we kunnen simpelweg niet meer zonder. Het gigantische aanbod aan films en series heeft onze harten gewonnen en in de loop der jaren zullen we alleen nog maar meer uren besteden op het platform. Tenzij we er natuurlijk voor kiezen om massaal voor de concurrentie te kiezen. Maar dat is, naar ons idee, niet een fantastisch plan. Benieuwd waarom? Check dan ons opiniestuk!

Reageer op artikel:
Enquête wijst uit: we zijn hopeloos verslaafd aan Netflix
Sluiten