Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Netflix opent eerste Europese productiehub in Spanje

Netflix dacht met Europese series als Dark en La Casa de Papel een kleiner publiek te gaan bereiken. Beide Originals zijn immers niet Engelstalig, wat voor veel abonnees een drempel zou gaan vormen. Althans, dat was de aanname. In de praktijk bleek het compleet anders uit te pakken.

Netflix opent eerste Europese productiehub

Beide series waren namelijk wereldwijde hits, ook in de Verenigde Staten. Sindsdien is de streamingdienst meer gaan investeren in diversere content, ook afkomstig en geproduceerd uit/in anderstalige landen. Denk bijvoorbeeld aan Brazilië en Frankrijk, maar binnenkort ook Nederland.

Die producties gaan binnenkort niet meer enkel vanuit Amerika aangestuurd worden. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat zijn eerste Europese productie-hub in Madrid geopend gaat worden. Een duidelijk teken dus dat het bedrijf wil blijven investeren in Spaanstalige films en series.

La Casa de Papel Netflix
La Casa de Papel

De hub komt in een gloednieuwe campus die 22.000 vierkante meter gaat beslaan, in Ciudad de la Tele. Dat is ongeveer iets minder dan dertig kilometer van het centrum van Madrid. De campus zal gemanaged worden door het Spaanse mediabedrijf Grupo Secuoya.

Vanaf september gaat Netflix er aan de slag, met de optie om later meer ruimte op de campus in te nemen. Alleen al in 2018 waren er meer dan 13.000 personen aan cast en crew betrokken bij twintig Netflix Originals die in Spanje geproduceerd werden.

Daarnaast werd een deal voor meerdere Originals gesloten met Alex Pina. Dat is de maker van La Casa de Papel, de meest bekeken anderstalige serie op de streamingdienst.

“Spanje heeft een rijke geschiedenis aan innovatieve, meeslepende content en we kijken er naar uit om onze investering in het culturele hart van Madrid te versterken,” aldus Erik Barmack, vice president van internationale originals bij Netflix.”Het aftrappen van onze eerste Europese productiehub resulteert in nieuwe kansen voor ongelooflijk creatieve talent van Spanje, en laat onze toewijding in het produceren van content door heel Europa zien.”

 

Reageer op artikel:
Netflix opent eerste Europese productiehub in Spanje
Sluiten