Netflix doet bijzonder experiment: heel land krijgt dienst twee dagen gratis

Netflix is anno 2020 praktisch in iedere huiskamer onmisbaar, maar er zijn nog genoeg mensen die geen gebruik maken van de streamingdienst. En daar wil het bedrijf, met een nieuw opvallend experiment, wat aan doen.

Netflix is namelijk van plan om twee dagen lang een heel land te voorzien van gratis toegang tot het platform. Uiteraard geldt dat dan wel voor mensen die op dit moment nog geen Netflix-account hebben.

Netflix geeft twee dagen gratis toegang in een heel land

Netflix heeft besloten om een nieuw evenement te organiseren. Met de passende titel StreamFest gaat het platform twee dagen lang achter de paywall vandaan. Niet alleen voor mensen die meedoen aan een bepaalde actie, maar voor iedere inwoner van India. De streamingdienst is dus twee dagen lang volledig gratis te gebruiken voor iedereen die in het land woont. Of simpelweg een VPN gebruikt (klein tipje van je vrienden van WANT).

Met de actie wil Netflix er natuurlijk voor zorgen dat mensen, die voorheen nog geen kennis hadden gemaakt met het platform, besluiten om een abonnement te nemen. Het is daarbij ook een uitstekend middel om consumenten die voorheen aan het twijfelen waren over de streep te trekken. Want de ervaring heeft ons in de afgelopen jaren wel geleerd dat het ontzettend moeilijk is om de aantrekkingskracht van het platform te weerstaan. Als je er éénmaal inzit, dan wil je ook echt niet meer zonder.

Netflix
Samen thuis, samen kijken (Afbeelding: Pexels / cottonbro)

Proefperiode van 30 dagen

De actie komt natuurlijk niet volledig uit het niets. Netflix is al tijden bezig om zijn strategie, wat betreft het werven van nieuwe klanten, om te gooien. Het bedrijf boodt eerst een gratis proefperiode van 30 dagen aan, maar die tactiek lijkt zijn gloriedagen gehad te hebben. Waar Netflix eerst in de Verenigde Staten stopte met de proefperiode, is deze ook in Europa niet meer te gebruiken. De markt waar deze wijziging het meest recent is doorgevoerd is, u raadt het al, India.

Het idee van de actie is in ieder geval al goed, nu is het nog maar afwachten of dit in de praktijk ook goed werkt. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans aanzienlijk groot dat StreamFest ook naar andere landen komt.

Benieuwd hoe jij het meeste uit Netflix haalt? Check dan zeker even deze 5 handige tips, tricks en hacks!

Reageer op artikel:
Netflix doet bijzonder experiment: heel land krijgt dienst twee dagen gratis
Sluiten