Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 jun 2019

Fast & Furious: Spy Racers – Netflix toont eerste trailer voor serie

De Fast and Furious franchise is al jaren een stabiele bron van hersenloos vermaak. Vooral de laatste paar delen is de serie een stuk chaotischer en over de top geworden, maar dat is niet per se een slechte zaak. Je kunt meer dan vijf delen op het moment van schrijven op Netflix checken.

Fast & Furious: Spy Racers

Binnenkort komt daar nog meer content bij. Niet in de vorm van meer films die je al in de bioscoop hebt gezien, maar in de vorm van een gloednieuwe serie. Niet live-action, maar geanimeerd. Oftewel, nog meer ruimte voor bizarre stunts en ander spektakelwerk.

Dat een dergelijk project in ontwikkeling is, wisten we al een tijdje. Nu hebben we echter ook een korte teaser trailer, een naam en een beschrijving te pakken.

Dominic Toretto heeft een neefje, Tony. Nu hoef je niet alle films opnieuw te kijken om je geheugen op te frissen, want Tony is een gloednieuw personage dat Netflix en DreamWorks TV hebben bedacht. Hij is de grote ster van de Netflix Original Fast & Furious: Spy Racers. Je kunt onderaan dit artikel de eerste trailer checken.

Althans, als je het überhaupt een trailer mag noemen. Zelfs voor een teaser is het allemaal vrij karig. We zien enkel een paar korte shots van keihard racende auto’s, precies wat je van de franchise gewend bent. Maar dan geanimeerd, en goed ook. Bij DreamWorks denk je wellicht meteen aan kleurrijke en haast kinderlijke animatie, maar dat valt bij Fast & Furious: Spy Racers mee.

Netflix

Netflix heeft ook nog een beschrijving voor ons:

“Fast & Furious: Spy Racers breidt de actie met een hoog octaangehalte uit in een geheel nieuwe animatieserie. De tiener Tony Toretto treedt in de voetstappen van zijn neef Dom, wanneer Tony en zijn vrienden gerecruteerd worden door een overheidsinstantie om een elite race-league te infiltreren. Men vermoedt namelijk dat het een front is van een criminele organisatie die de wereld wil veroveren.”

De serie lijkt dus iets meer voor alle leeftijden te zijn, maar dat hoeft geen slecht nieuws te betekenen. Bret Haaland (All Hail King Julien) en Tim Hedrick (Voltron Legendary Defender) gaan als producenten en showrunners aan de slag. Ook Vin Diesel heeft een vinger in de pap, evenals Chris Morgan, de scenarioschrijver van de recente films.

Helaas hebben we nog geen releasedatum te pakken. Netflix heeft het enkel over een release “later dit jaar.” Nog even geduld dus!

👩‍👦‍👦Check in de tussentijd deze briljante komedie op Netflix

Reageer op artikel:
Fast & Furious: Spy Racers – Netflix toont eerste trailer voor serie
Sluiten