Netflix’s snelheidstest meet tegenwoordig ook uploadsnelheid

Twee jaar geleden lanceerde Netflix fast.com, een website waar je de downloadsnelheid van je internetverbinding even kunt checken. Je kon er echter niet je uploadsnelheid mee meten, aangezien het volgens fast.com geen diagnostische en netwerk analyse tool is. Ze lijken zich nu toch wat te hebben bedacht, want de site heeft een update gekregen. Tegenwoordig kun je ook zien wat je uploadsnelheid is.

Snelheid met Netflix servers

Het is een handige site om de snelheid van je verbinding met de Netflix servers te meten. Natuurlijk bestaan er al verschillende sites waar je hetzelfde kunt doen, maar in sommige gevallen optimaliseren providers de verbinding met populaire speedtesten zodat het lijkt alsof hun netwerk sterker is. Mocht Netflix hetzelfde doen, is dat op zich niet het einde van de wereld. Het betekent dan namelijk dat je verbinding met de Netflix servers beter wordt en je dus een hogere downloadsnelheid krijgt als je je series aan het streamen bent.

vrouw download

Gebruikers hebben meer info nodig

De reden dat Netflix komt met de update is omdat gebruikers toch meer informatie nodig zouden hebben. Naast de de upload- en downloadsnelheid kun je op de site ook latency informatie zien. Deze informatie is verdeeld in de categorieën Unloaden en Loaded, waarmee je in feite kunt zien of je netwerk wel of niet druk is.

Netflix fast.com

Naast de update is Netflix natuurlijk verder druk met het verzorgen van nieuwe Originals series. Game of Thrones fans zullen blij zijn om te horen dat George R.R. Martin bezig is met een nieuwe serie voor de streamingdienst. Deze keer is de serie gebaseerd op de klassieker Nightflyers en krijgen we een futuristischere kant van Martin te zien.

The Verge

Reageer op artikel:
Netflix’s snelheidstest meet tegenwoordig ook uploadsnelheid
Sluiten