Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 apr 2018

Netflix komt met The Fast and the Furious animatieserie

The Fast and the Furious-reeks weet elk deel opnieuw miljoenen mensen naar de bioscoop te halen om daar te genieten van de meest spectaculaire stunts die je met auto’s kunt verzinnen. En daarnaast is er ook een verhaal, waarin vriendschap en familie centraal staan. Dat dat het meest belangrijke is wat er bestaat en dat je daarvoor alles moet doen wat er mogelijk is. In de animatie serie zul je waarschijnlijk niet de bekende personages tegenkomen, maar draait het uiteraard wel om heel veel mooie en snelle auto’s.

The Fast and the Furious draait Tony Toretto

Het hoofdpersonage van de animatiereeks is Tony Toretto, de neef van Vin Diesel’s Dom. Tony wordt samen met zijn vrienden in de reeks gerekruteerd door een geheime regeringsorganisatie. Zij moeten infiltreren in een elite racing league, die wordt gerund door een criminele organisatie. Een organisatie die er op uit is om de wereld te veroveren. Want dat doen criminele organisaties nu eenmaal.

The Fast and the Furious

De animatie wordt gemaakt door Dreamworks, dat al vaker spinoffs van populaire bioscoopreleases naar Netflix heeft gebracht. Aan het hoofd van de productie staan Tim Hedrick en Bret Haaland. Die eerste ken je wellicht van Voltron Legendary Defender, terwijl Bret heeft gewerkt aan de Madagascar spinoff All Hail King Julien. Daarnaast worden Vin Diesel, Neal Moritz en Chris Morgan genoemd als hoge medewerkers. Wellicht dat Vin ook nog een voice over gaat doen voor de animatie-versie van zijn personage Dom, maar dat is natuurlijk nog afwachten.

Het is nog niet bekend wanneer de serie beschikbaar zal zijn. Ook weten we nog niet of het een reeks is voor de jongere kijker of dat het wat meer past bij Netflix-kijkers die onlangs flink zijn verwend met een reeks aan toffe Japanse animatie. Wil je meer Netflix-inspiratie? Check dan deze veelbelovende serie die binnenkort uitkomt.

Reageer op artikel:
Netflix komt met The Fast and the Furious animatieserie
Sluiten