admin
admin Tech 23 jul 2018

Zo kies je altijd de Netflix film die jij en je vriendin allebei leuk vinden

Na een lange dag werken of school gaat er weinig boven samen op de bank ontspannen. Samen lekker een filmpje kijken, drankje erbij. Waar je vroeger eindeloos door de videotheek slenterde, scrol je nu door het oneindige aanbod van Netflix.

Netflix met je vriendin

Toch kan dat stiekem behoorlijk stressvol zijn. “Welke film gaan we kijken?” De kans is groot dat jouw vriendin in the mood is voor een heel ander genre dan jij. Een oorlogsfilm lijkt jou wel wat, terwijl zij al aan het wegzwijmelen is bij een rom-com.

Of andersom:jij hebt trek in een flauwe komedie, terwijl zij juist voor een ingewikkelde arthouse-film wil gaan. Voor je het weet ben je een half uur aan het discussiëren, of ontstaat er zelfs een ruzie. Elke avond weer.

Netflix datenightmovies

Gelukkig zijn dat soort dilemma’s nu eindelijk verleden tijd. De middenweg tussen jullie voorkeuren vinden is opeens een stuk makkelijker geworden. Wij kwamen afgelopen weekend namelijk de website datenightmovies tegen.

Het sleutelwoord is compromissen. Allebei kies je de film die je eigenlijk zou willen kijken. Het maakt niet uit hoe drastisch die twee titels van elkaar verschillen, want de digitale blender weet altijd een mooie middenweg te vinden.

Het algoritme gebruikt informatie zoals het genre, de cast en de regisseur om een geschikt compromis te bieden. In onze ervaring werkt dat verrassend goed, ondanks het relatief beperkte aanbod van Netflix als het om films gaat.

Sure, het vereist alsnog een klein stukje flexibiliteit van de kijker, maar voor je het weet ontdek je zo juist nieuwe pareltjes. Toch nog wat aanbevelingen nodig? Hier helpen we je op weg.

Reageer op artikel:
Zo kies je altijd de Netflix film die jij en je vriendin allebei leuk vinden
Sluiten