Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Nieuw op Netflix: 6 fantastische films en series die je nu kunt checken

Netflix wordt op bijna wekelijkse basis voorzien van gloednieuwe films en series. Het aanbod van de streamingdienst blijft maar veranderen. Gelukkig wordt er niet alleen content verwijderd, maar voegt Netflix ook geregeld nieuw pracht toe. Iets wat afgelopen week meer dan gelukt is. 

Afgelopen vrijdag wist Netflix ons positief te verrassen door de maand maart met maar liefst 52 nieuwe titels te openen. Ondanks dat dit voor 90% het nieuwe aanbod is van de producent, zijn er nog een aantal andere titels die afgelopen week zijn verschenen. Daarom een mooi overzicht van 6 verschillende films en series die je vanaf nu kan, en naar ons idee moet, checken.

#1 Dirty John | 1 seizoen

Games, boeken en comics hebben in de loop der jaren wel bewezen goede inspiratiebronnen te zijn voor films en series. Echter lijkt het jaar 2019 daar een prachtige wending aan te geven, door een nieuwe serie op Netflix te laten verschijnen die gebaseerd is op een podcast. In Dirty John volgen we het verhaal van Debra Newell, die ontzettend verliefd lijkt te worden op de perfecte man. Althans, hij oogt voornamelijk perfect. In het dagelijkse leven is hij dat alles behalve en lijk hij een ontzettend zware lading op zijn schouders te dragen. Het is een liegende, manipulerende, oplichter die zichzelf heel veel mooier voordoet dan hij is. En dat zorgt ervoor dat deze serie fantastisch is om te checken!

Het eerste seizoen van Dirty John staat nu op Netflix.

#2 Jurassic Park Trilogie

In de jaren 90 wist Steven Spielberg een van de meest indrukwekkende franchises van die tijd te maken. In 1993 lanceerde de regisseur het legendarische Jurassic Park: een film over verschillende wetenschappers die dinosauriërs weer tot leven wisten te brengen door dino-bloed uit een mug. De film gooide hoge ogen en wist gigantische populair te worden. Het resultaat: nog meer films natuurlijk! Het verhaal over de dinosauriërs ging door in Jurassic Park II en Jurassic Park III, waardoor de filmwereld wederom een trilogie rijker was.

De gehele trilogie is nu te zien op Netflix!

#3 The Walking Dead | 8 seizoenen

The Walking Dead behoort sinds 2010 tot een van de meest langlopende series van de huidige eeuw. Of je de serie anno 2019 nog waardeert of niet: je kunt niet om de lopende doden heen. Eerder stonden er al wat seizoenen van de serie op Netflix, maar deze verdwenen een paar jaar geleden. Inmiddels ging de serie door, maar tastte we op het platform in het duister. Daar is afgelopen week verandering in gekomen. Alle acht de seizoenen staan op Netflix en The Walking Dead is dus weer helemaal terug.

Alle acht seizoenen The Walking Dead staan nu op Netflix

#4 The Boy Who Harnessed the Wind

Een feelgoodfilm op z’n tijd is zonder enige twijfel lekker. Zeker wanneer het verhaal nog eens waargebeurd is. In The Boy Who Harnessed The Wind volgen we de dertienjarige William Kamkwamba. Nu is de huidige situatie in het dorp niet zozeer te koppelen aan de term feelgood. Het dorp kapt namelijk met een gigantische hongersnood en oplossingen zijn ver weg. Echter weet William iedereen hoop te geven voor het leven en weet een windturbine het hele verhaal een prachtig keerpunt te geven.

The Boy Who Harnessed the Wind staat nu op Netflix.

#5 Losers | 1 seizoen

Als we het over sport hebben, gaat het negen van de tien keer over de winnaars. Logisch, want wie wilt het nu hebben over de verliezers? Nou, daar geeft deze documentaire-reeks antwoord op. In Losers volgen we niet de kampioenen die de prijzen pakten, maar de helden die ze verloren. Van pijnlijke nederlagen tot aan de prestaties die ze kort daarna neerzetten: dit verhaal weet de andere kant van sport als geen ander te belichten.

Het eerste seizoen van Losers staat nu op Netflix.

#6 Fast and the Furious 6

Dom, Brian en de rest van het team genieten van het leven na hun daden in Rio de Janeiro. Iedereen heeft een flink bedrag op de rekening staan en hoeven zich bijna geen zorgen meer te maken om financiële moeilijkheden. Echter is er nog wel een probleem: ze zijn nog voortvluchtig en moeten allemaal op een andere plek in de wereld wonen. Rechercheur Hobbs komt er overigens al snel achter dat Owen Shaw, en zijn criminele organisatie die over heel de wereld opereert, samenwerkt met een oude bekende. In ruil voor immuniteit biedt Hobbs het team de kans om Owen Shaw te pakken te krijgen. En dat lijkt op de straten van Londen nog een iets lastigere taak dan je in eerste instantie zou denken.

Fast and Furious 6 staat nu op Netflix!

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 6 fantastische films en series die je nu kunt checken
Sluiten