Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 apr 2019

Netflix breidt uit en maakt (zeer) binnenkort ook radio!

Netflix staat bekend om zijn immense arsenaal aan films en series. De streamingdienst heeft de manier waarop wij televisie kijken sterk beïnvloed en we kunnen ook bijna niet meer zonder. Maar lukt het bedrijf dit ook met radio? De dienst breidt uit en doet een poging. 

Netflix naast films en series ook bezig met radio

In de zomer van 2018 kwam naar buiten dat SiriusXM en Netflix de handen ineen sloegen. Dat het zou gaan om een radioservice was, door de niché waarin de streamingdienst voornamelijk succes weet te behalen, zo goed als bekend destijds. Al snel werd duidelijk dat de samenwerking zich voornamelijk zou richten op comedy-content, maar verdere details bleven lang onderwater. Gelukkig komt daar nu verandering in. Maak kennis met Netflix is a Joke!

Netflix en SiriusXM lanceren op 15 april 2019 een gloednieuwe service: Netflix is a Joke Radio. Dit radiostation, opgezet door beide partijen, gaat zich voornamelijk richten op comedy-gerelateerde content. Denk hierbij aan de comedy-specials die op dit moment op de populaire streamingdienst te vinden zijn. Waar je deze met beeld en al kunt bekijken op de streamingdienst, zijn deze ook als een soort radioshow te beluisteren op SiriusXM.

Netflix films series radio

Een unieke manier van radiomaken is het niet, maar Netflix zou zomaar eens een nieuwe markt voor zich kunnen winnen. Zeker met artiesten als Ellen DeGeneres, Kevin Hart, Jerry Seinfeld en Gabriel Iglesias in het aanbod. Naast het feit dat de bestaande comedy-show te horen zijn op het station, krijg je ook een voorproefje op aankomend materiaal. Daarbij horen we ook geregeld een interview met een van de lolbroeken te horen.

Echter is deze dienst wel achter een betaalmuur verscholen en moeten fans dus gewoon lappen om de content te beluisteren. Dit kan door middel van een SiriusXM abonnement. Hoe duur het abonnement wordt is niet bekend.

Vanaf 15 april is Netflix is a Joke Radio te beluisteren op SiriusXM.

Reageer op artikel:
Netflix breidt uit en maakt (zeer) binnenkort ook radio!
Sluiten