Netflix brengt langverwachte Android-feature naar iOS-app

Je kunt al sinds 2016 de meeste films, series en documentaires van Netflix downloaden, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt bekijken. Ideaal voor in het vliegtuig, of voor in het openbaar vervoer. Dankzij Smart Downloads werd dat vorig jaar nog een stuk makkelijker op Android. Nu zijn de iPhone en de iPad dankzij een update voor iOS ook aan de beurt.

Netflix Smart Downloads voor iOS

Maar wat maakt Smart Downloads dan zo slim? Het idee is vrij simpel: de Netflix-app verwijdert automatisch afleveringen als je klaar bent met kijken. Is er een nieuwe aflevering uit? Dan wordt die ook automatisch gedownload, mits je met Wi-Fi verbonden bent. Bijvoorbeeld wanneer je aan het slapen bent, thuis. Zo kun je de volgende ochtend weer vrolijk verder kijken.

Data en opslagruimte besparen

Dat bespaart niet alleen data van je kostbare databundel, maar ook opslagruimte op je iPhone. Afleveringen blijven immers niet offline gedownload staan, nadat je ze helemaal gekeken hebt. Zoals eerder vermeld is Smart Downloads ook beschikbaar in de Netflix-app voor Android.

De functie is vrij slim ingestoken. Stel je downloadt drie afleveringen van je favoriete serie. Dan wordt tijdens het kijken van aflevering 3 automatisch al de volgende gedownload, aflevering 4 dus. Enkel aflevering 1 zal voorlopig worden weggegooid om daar ruimte voor vrij te maken.

Handmatig instellen

Na het updaten van de app voor iOS staat Smart Downloads direct automatisch aan. Beheer je liever je downloads handmatig? Dan kun je in het tabblad Downloads de functionaliteit uitzetten.

Netflix Smart Downloads

Op zoek naar nieuwe films, series en documentaires om te downloaden op Netflix? Check dan onze speciale Netflix-pagina. Daar verzamelen we naast het laatste nieuws over aankomende titels ook lijstjes met nieuwe series, films die gaan verdwijnen en nog veel meer.

Reageer op artikel:
Netflix brengt langverwachte Android-feature naar iOS-app
Sluiten