Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31/08/2018

10 (nieuwe) thriller films en series op Netflix die je gezien moet hebben

Netflix staat vol met duizenden films, series en documentaires. Maar ja, wat moet je nou kiezen? We helpen je een handje door tien thrillers op een rijtje te zetten die je gezien moet hebben.

The Girl on the Train

The Girl on The Train is een van de betere thrillers van de afgelopen jaren. De verfilming volgt een recent gescheiden vrouw, genaamd Rachel. Ze neemt de trein naar Manhattan. In de trein ziet ze een merkwaardig koppel. Een ogenschijnlijk perfect koppel, dat ervoor zorgt dat de gescheiden vrouw al snel in een bloedstollend complot verzeild raakt.

Old Boy

Oldeuboi is een Zuid-Koreaanse klassieker die je niet mag missen. Oh Dae-su is al vijftien jaar opgesloten in een kleine kamer, maar hij weet niet waarom. Door een gebrek aan contact met de buitenwereld draait hij helemaal door, tot hij opeens vrijgelaten wordt.

Zonder waarschuwing. Hij is vastberaden om te ontdekken waarom hij gevangen zat, tot hij ontdekt dat zijn vrouw ondertussen is vermoord. Wat volgt is een razend spannende en oerdegelijke achtbaanrit.

The Invisible Guest

Het mysterie is duidelijk: een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer, naast het dode lichaam van zijn minnares. Hij zit opgesloten, samen met het lijk. Hij heeft slechts één hectische nacht om uit te zoeken wat er gebeurd is. Of is het toch al te laat?

B: The Beginning

Dit is geen doorsnee thriller, maar een animatieserie uit Japan. Laat je dat echter niet afschrikken, want B: The Beginning neemt je mee in een wervelwind van hoogwaardige vechtscènes en intrige. De tweede helft is iets minder sterk dan de eerste, maar B: The Beginning blijft een absolute aanrader.

Wetenschappers proberen een nieuw soort mensen te ontwikkelen, die voor universele vrede moeten gaan zorgen. Tot ze door een terroristische organisatie worden gekidnapt.

Steel Rain

Steel Rain speelt zich af in het Zuid-Korea van de nabije toekomst. Een militaire staatsgreep vindt plaats in Noord Korea. De leider vlucht snel naar Zuid-Korea, waar ook een crisis ontstaat. Een zeer geheime operatie wordt snel opgezet, om alsnog de vrede en de balans tussen beide landen te bewaren. Ook als ze daarvoor over lijken moeten gaan.

Marcella

Marcella gaf haar succesvolle carrière op voor haar gezin, waar ze twaalf jaar van haar leven aan heeft gewijd. Na die stop keert ze terug naar de afdeling moordzaken, als rechercheur. Haar huwelijk is abrupt ten einde komen, en haar kinderen willen niks meer met haar te maken hebben. Kan ze het antwoord vinden op haar problemen in de gruwelijke moordzaken die Metropolitan haar voorschotelt?

Law Abiding Citizen

De door Gerard Butler gespeelde Clyde Shelton is een compleet wrak. Zijn vrouw en kind zijn in koelen bloede vermoord bij een inbraak. De dader wordt al snel opgepakt, maar krijgt door een juridische deal niet de straf waar Shelton op hoopte. Tien jaar later besluit hij alsnog wraak te nemen. Hij belandt in de cel. Hij zit opgesloten, maar toch vallen er links en rechts slachtoffers in de gelederen van de advocaten, rechters en politieagenten die betrokken waren bij de deal..

Safe

De zeer populaire thriller-schrijver Harlan Coben heeft een megadeal met Netflix gesloten. De streamingdienst gaat maar liefst 14 boeken van de auteur verfilmen. Die deal komt vooral voort uit het grote succes van Safe, een thriller-serie die begin dit jaar zijn debuut maakte. Een chirurg ontdekt duistere geheimen nadat zijn tienerdochter verdwijnt. De politie is traag, en hij besluit zelf op zoek te gaan. Maar hoe ver ga je als vader?

Boy Missing

Een gereputeerde en bekende advocaat neemt het heft in eigen handen, wanneer de kidnapper van haar zoon wordt vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. De consequenties zijn echter desastreus, vooral als blijkt dat alles niet is, zoals het lijkt.

The Missing

BBC levert opnieuw een stukje Britse topkwaliteit af met The Missing. Tony Hughes strandt tijdens zijn vakantie in Frankrijk met zijn vrouw Emily en hun vijfjarige zoontje Oliver. Ze besluiten in een lokaal dorpje voetbal te gaan kijken. Tot.. Oliver opeens nergens meer te bekennen is. Acht jaar later is hij nog steeds spoorloos, en sluit de politie hun onderzoek af. Tony legt zich er niet bij neer, en besluit zelf te gaan zoeken.

?Lees ook: 12 (nieuwe) actiefilms op Netflix die je gezien moet hebben

Reageer op artikel:
10 (nieuwe) thriller films en series op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten