Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 feb 2019

Laatste Kans: deze Netflix films en series gaan in februari verdwijnen

Netflix voegt tegenwoordig op, bijna, dagelijkse basis nieuwe content toe. Films en series lijken als een malle te komen, maar zo nu en dan ook te gaan. Rechten zijn niet voor eeuwig, wat betekent dat Netflix geregeld wat moet verwijderen. In Laatste Kans checken we welke content dat is en wanneer ze verdwijnen. 

De laatste week is een beetje een hectische op het gebied van Netflix. De streamingdienst nam eind januari afscheid van maar liefst 43 verschillende titels, om de maand februari vervolgens welkom te heten met 43 gloednieuwe films en series. In de eerste twee dagen van de maand moest de producent snel nog even 19 andere titels van de streamingdienst halen, om vervolgens weer een aantal stukken content in de eerste week van de maand weg te halen. Er gebeurt veel en Netflix stopt niet. De streamingdienst gaat deze maand vast en zeker nog genoeg toevoegen, maar komt nu met een complete lijst voor de rest van de maand.

Deze films en series gaan in de loop van de maand het toneel toch echt verlaten.

#1  Johan: Logisch is Anders – 28 februari februari

Het leven van Johan Cruijf was alles behalve gewoon. De voetbal legende was niet alleen op het veld een bijzonder figuur, maar wist ook naast het veld menig persoon te verbazen. In het eerste seizoen van Johan: Logisch is Anders konden we het leven van de voetballer op perfecte wijze volgen. Het maakt niet uit voor welke club je bent of van welke sport je houdt: deze serie moet je zien.

Echter moet dat wel snel gebeuren. Waar het eerste seizoen nu volledig op Netflix staat, gaat hij aan het einde van de maand weer verdwijnen. Op 28 februari is het hek van de dam, dus check hem nog snel.

#2 Hitler’s Bodyguard (1 seizoen) – 27 februari

Netflix heeft ontzettend veel documentaires op het platform staan, maar zo goed als Hitler’s Bodyguard vind je ze niet snel. In deze aangrijpende reeks werpen we een diepgaande, serieuze, blik in het leven van Hitler. Wie was hij echt, wat bewoog hem en waarom gebeurde datgeen wat er gebeurde? Naast het feit dat er ingezoomd wordt op Hitler zelf, gaat het verhaal verder dan dat. We krijgen een goed inzicht over The Third Reich en iedereen die maar betrokken was bij de oorlog.

Een goede blik op de Tweede Wereldoorlog willen werpen, maar er nog nooit echt aan toegekomen? Check dan het eerste seizoen van Hitler’s Bodyguard op Netflix, voordat hij op 27 februari het toneel verlaat.

#3 The Dictator – 7 februari

Een goede komediefilm op z’n tijd is heerlijk, zeker wanneer hij in de vorm van The Dictator komt. Sacha Baron Cohen is terug met een hilarische vertolking en stapt dit keer in de voeten van Aladeen: een rijke en meedogenloze dictator. Echter heeft hij, net zoals vele dictators ter wereld, aardig wat vijanden om zich heen. Het resultaat is dan ook dat Aladeen gegijzeld wordt. Na de gebeurtenissen wordt zijn troon overgenomen door een geitenherder, die exact hetzelfde uiterlijk heeft als Aladeen. Samen met de hulp van Zoey probeert hij de macht weer terug te winnen.

De film nog niet gezien? Dan moet je dat zeker weten gaan doen, maar wel snel. The Dictator is vanaf 7 februari niet meer op het platform te vinden.

#4 1000 Ways to Die (1 seizoen) – 27 februari

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om te sterven. De een nog gekker dan de ander. Echter is niet elk verhaal wat je tegenkomt op waarheid gebaseerd. In 1000 Ways To Die worden verschillende stergevallen besproken, nagespeeld of ontkracht. Een interessante reeks die toont dat het gevaar altijd op de loer ligt in het leven.

Het eerste seizoen van 1000 Ways to Die is nu nog te zien, maar zal op 27 februari zelf ter dood veroordeeld worden op Netflix.

#5 Arrival – 10 februari

Arrival heeft in de loop der jaren een geweldige reputatie opgebouwd. Dit sciencefiction verhaal uit 2016 wordt door critici hooggewaardeerd, was genomineerd voor verschillende Oscars en wist er zelfs eentje te winnen. De film is nu te zien op Netflix, maar zal op 10 februari het toneel helaas verlaten.

In Arrival volgen we een taalkundige die door de Amerikaanse overheid wordt gerekruteerd nadat er buitenaardse wezen op de aarde landen. Wanneer ze de taal langzaam maar zeker begint te begrijpen van de wezens, krijgt ze te maken met een aantal heftige flashbacks. Het ontrafeling van de onverklaarbare gebeurtenissen lijkt dichterbij dan ooit.

#6 Grand Designs (2 seizoenen) – 27 februari

Huizen: ze zijn er in alle soorten en maten. Echter zijn er bepaalde mensen die wel heel ver gaan in het ontwikkelen van hun eigen paleisje. In de legendarische serie Grand Designs volgt presentator Kevin McCloud deze indrukwekkende, en soms knettergekke, bouwwerken van het begin tot aan het einde. Of ze nu voorzien zijn van geweldige bouwtechnieken of er gewoon heel raar uitzien: niets gaat eraan voorbij!

Wel zal de serie ons gaan verlaten op Netflix. Op 27 februari valt het doek, dus binnen aanzienlijke tijd deze serie bekijken is bijna een vereiste te noemen.

En verder!

 • Diáro de um Exorcista – Zero | 9-2-2019
 • Born in China | 9-2-2019
 • Hoe Duur Was De Suiker | 11-2-2019
 • I Am The Ambassador (2 seizoenen| 27-2-2019
 • Bondi Ink Tattoo Crew (2 seizoenen) | 27-2-2019
 • Kenshin OAV Seisou Hen (1 seizoen) | 28-2-2019
 • Kenshin OAV Tsuioku Hen (1 seizoen) | 28-2-2019
 • Nymphs (1 seizoen) | 28-2-2019
 • Bakemonogatari (1 seizoen) | 28-2-2019
 • Nisemonogatari (1 seizoen) | 28-2-2019
 • Vuurzee (2 seizoenen) | 28-2-2019
Reageer op artikel:
Laatste Kans: deze Netflix films en series gaan in februari verdwijnen
Sluiten